In het zuiden van Portugal ligt de prachtige streek Algarve, waar je een heerlijke vakantie kunt beleven en ultiem kunt ontspannen. De Algarve ligt aan de kust, dus voor de liefhebbers van een zon-, zee- en strandvakantie is de ligging natuurlijk erg ideaal. Maar er valt hier veel meer te beleven, want je kunt er ook bijvoorbeeld prachtige natuurparken en oude kastelen bezoeken. Kortom, de Algarve is de ideale vakantiebestemming voor degenen die een gevarieerde vakantie willen, vol leuke en interessante activiteiten.

Algarve

© Pixabay.com

Mooie steden en dorpjes

Aan de kust van de Algarve vind je veel toeristen, en dit zal vooral merkbaar zijn in het hoogseizoen. Wil je echter wat meer van de authenticiteit van de Algarve proeven? Reis dan wat meer landinwaarts, want dan zul je oude dorpjes tegenkomen waar (bijna) geen toerist te bekennen zal zijn. Het dorpje Vila do Bispo is bijvoorbeeld zo’n oud en authentiek plaatsje waar je een gezellig pleintje, een oud maar prachtig kerkje in typische Portugese stijl gebouwd en kleine smalle straatjes kunt vinden. Ferraguda is een vissersdorpje waar je ook zeker eens langs moet gaan. Hier vind je naast een pittoresk haventje vol met vissersbootjes ook een mooi strand met hoge rotsen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Indrukwekkende kastelen

Hou je van historie? Ga dan eens zeker langs het dorpje Silves, want hier ligt een fort waar je op de muren kunt klimmen en uitkijken over het gehele dorp. Dit fort stamt nog uit de overheersing van de Moren tussen de achtste en dertiende eeuw. Helaas is de binnenkant van dit fort al vervallen, maar het uitzicht is er nog steeds prachtig. Een ander bekend Moors kasteel is de Castelo de Tavira. Dit kasteel is relatief goed bewaard gebleven en er hoort ook nog een kasteeltuin bij waar je lekker kunt ontspannen en wandelen. Wederom kun je de muren en torens in klimmen, waar je een mooie uitkijk hebt over de omgeving en de rivier Gilão.

Algarve

© Pixabay.com

Ga de natuur in

De Algarve-streek heeft een aantal adembenemende natuurparken waar je urenlang kunt wandelen en hiken. Een van de bekendste parken is bijvoorbeeld de Ria Formosa. In dit gebied is er een grote variëteit aan ecosystemen te vinden en een verscheidenheid aan dieren, maar wat dit gebied echt uniek maakt, is dat hier lagunes te vinden zijn. Een ander natuurpark dat zeker een bezoekje waard is, is de Castro Marim and Vila Real de Santo António Marsh Natural Reserve (of kortweg Castro Marim). Dit natuurreservaat ligt aan de grens met Spanje en je vindt hier veel verschillende vogelsoorten, dus echt een must see voor vogelliefhebbers. Castro Marim is namelijk voor veel vogels een broed-, doortrek- of overwinterplaats.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tip: huur een auto

Aangezien de Algarve nogal uitgestrekt is en je niet overal even makkelijk komt, wordt er aangeraden om een auto te huren. Zo heb je veel vrijheid en kun je op je eigen gemakje bijvoorbeeld de ene dag het strand bezoeken en de volgende dag naar een natuurpark rijden. Ook reis je makkelijk van dorp naar dorp en heb je dankzij een huurauto veel flexibiliteit. Je kunt het best alles in een keer boeken: vlucht, hotel (inclusief ontbijt) en de huurauto. Wel zo handig, want zo regel je je vakantie in een keer en hoef je je hier verder geen zorgen meer om te maken.