Trek je er deze zomer op uit, maar nog geen idee naar waar? Zoek het niet te ver en verblijf in de hoofdstad van Nederland. Er is veel interessants te vinden in deze stad, dus maak van te voren een planning. Ik vertel je graag onze top 6. Wat moet je gezien, gedaan en beleefd hebben als je een hotel of accommodatie in Amsterdam wilt boeken?

© Pixabay.com

1. Grachtengordel
Zeker wanneer je in de zomer naar Amsterdam gaat, moet je de grachten bezoeken. Je kunt ze trouwens bijna niet over het hoofd zien, want het centrum van Amsterdam is rijk aan grachten. Huur een bootje en vaar op je eigen tempo over het water. Het is ook mogelijk om met een rondvaartboot mee te gaan. Het voordeel daarvan is dat je direct informatie krijgt over allerlei wetenswaardigheden van de stad. Tijdens de tocht zie je prachtige historische panden met een rijke geschiedenis.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Rijksmuseum
Dit museum mag zich het grootste en belangrijkste van Nederland noemen. Het is een bezoek zeker waard. Probeer vroeg op de dag of juist wat later te gaan. Anders is het hier erg druk. Je vindt in dit museum ongeveer 200 zalen. Neem zeker ook een kijkje bij het pronkstuk van Rembrandt “de nachtwacht”.

3. Vondelpark
Ook dit is echt een aanrader wanneer je op een warme zomerdag in Amsterdam bent. Je komt hier dan allerlei mensen tegen en het is fantastisch om in dit mooie park te picknicken of te wandelen. Je vindt in het park een standbeeld van Joost van den Vondel. Naar deze dichter en toneelschrijver is dit park dan ook vernoemd. Vaak vinden er op deze plaats concerten en tentoonstellingen plaats.

4. Koninklijk Paleis op de Dam
De koning woont hier niet, maar het paleis is te bezoeken. Er vinden vaak tentoonstellingen plaats. Het gebouw is ontworpen als stadhuis voor de rechtelijke en bestuurlijke macht van Amsterdam. Wanneer er koninklijk bezoek in Nederland komt, dan worden deze gasten vaak in dit paleis ontvangen.

5. Artis

© commons.wikimedia.org


Zeker als je met kinderen naar Amsterdam gaat, is deze dierentuin een aanrader. Het is het oudste dierenpark van Nederland. Er zijn enorm veel diersoorten en ook maak je kennis met de verschillende planeten. Artis laat je in het Planetarium een reis door de ruimte maken. In Micropia ontdek je allerlei hele kleine organismen. Op de Savanne kom je oog in oog te staan met giraffen, struisvogels, zebra’s en springbokken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

6. Anne Frank Huis
Wil je meer te weten komen over het leven van dit meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, bezoek dan het Anne Frank Huis. Dit is exact het huis waar dit Joodse meisje zat ondergedoken. Ook schreef zij op deze plek haar beroemde dagboek. Je mag hier alles met eigen ogen bekijken en zult zeker onder de indruk komen.