Tunesië komt steeds voor in de verlanglijstjes van zonnekloppers die op zoek gaan naar een bestemming voor de zomervakantie met een warm klimaat, een luxueuze accommodatie, prachtige stranden en uiteraard de hemelsblauwe zee. Er wordt te vaak vergeten dat Tunesië een land is met een rijke cultuur die hand in hand gaat met hun toerisme. Tunesië is immers meer dan enkel maar zand.

© Pixabay.com

Carthago
Ooit was deze stad de rivaal van het grote Rome. Het was immers een belangrijke Fenicische handelsstad waar de inwoners door de Romeinen Carthagen werden genoemd. Nu blijven enkel nog ruïnes over van deze machtige stad, als waarschuwing dat zelfs de machtigste steden ook verloren kunnen gaan.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Sidi Bou Said
Geen enkele reiziger wordt niet gecharmeerd door dit fotogenieke stadje dat gelegen is op een klif. De witte huisjes met blauwe deuren zijn een voorbeeld van de Tunesische architectuur op zijn best. En met de Middellandse zee als de setting van het dorp, is dit de ideale plaats voor een luie namiddag waarbij je op je gemak kan genieten van de vakantiesfeer.

Grand Erg Oriental
Het grootste deel van Tunesië bestaat uit de Sahara woestijn, maar gezien het onmogelijk is om deze volledig te verkennen, tonen we je maar het mooiste gedeelte: Grand Erg Oriental. Dit gebied vol zandduinen zijn surrealistisch gevormd door het altijd veranderende woestijnzand. Dit is het ideale speelterrein om er met de buggy of kameel op uit te trekken.

Het Amfitheater van El Djem
Wie vluchtig kijkt zal bijna denken dat hij in Rome bij het Colosseum staat. De muren van dit Romeinse amfitheater zijn dan ook indrukwekkend te noemen. Je kan nog steeds door de dezelfde gangen onder de arena lopen als de gladiatoren van weleer, of helemaal bovenaan in een van de zitjes plaatsnemen en je inbeelden hoe het moet zijn geweest om hier een gevecht op leven en dood mee te maken.

© Pixabay.com

Kairouan
Voor de moslimbevolking van het land is dit een van de belangrijkste steden. Met moskeeën, graftombes en minaretten heeft het dan ook heel wat monumenten. De Arabische architectuur hier is erg inspirerend en vooral het panorama op de vele minaretten en koepels is indrukwekkend. Toch is wellicht de medina van de stad die met de aandacht gaat lopen. Dit kleine doolhof aan klein straatjes is omringd door kleurrijke huisjes, uitstalkraampjes en dompelt je helemaal onder in hun cultuur.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De Ribat in Monastir
De stad Monastir is een welbekende locatie in Tunesië. Maar wanneer je in de stad vertoeft mag je geen bezoek missen aan dit goedbewaarde ommuurde fort. Ooit was het een van de vele forten langs de kust die de kustlijn beschermden, maar nu is deze defensieve vestiging nog een van de laatste overblijfselen. Soldaten zal je er niet meer aantreffen, maar met camera gewapende toeristen beklimmen deze muren nog dagelijks. De Ribat zal je misschien niet vreemd overkomen door het feit dat het in verschillende films als decor werd gebruikt.