Het inpakken van uw koffer lijkt misschien onderdeel van de voorpret, maar het kan ook behoorlijk stressvol zijn. Als u met het vliegtuig reist, moet u vaak alles in één (kleine) koffer proppen. Het is dan de kunst om alles mee te nemen: van zonnebrand, tot een snorkelset en uw favoriete bikini of zwembroek… Dit artikel beschrijft daarom manieren om slim in te pakken voor een strandvakantie.

©publicdomainpictures.net

Maak kledingcombinaties
Iedere dag een andere outfit is funest voor uw kofferinhoud, al helemaal als u het grootste deel van de dag aan het strand doorbrengt. Gelukkig kunt u er met wat creativiteit elke dag anders uitzien, zonder al te veel kleren mee te nemen. Kies een paar basisitems in neutrale kleuren, zodat u die makkelijk kunt combineren met andere kleren. Leuk de boel op door een mooie zonnebril, zonnehoed of andere accessoires. Als vrouw kunt u kiezen voor een handige wikkeljurk die u op meerdere manieren kunt dragen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Kies de prioriteiten
Heeft u die sportschoenen echt nodig als u niet van plan bent et gaan wandelen? En hoe groot is de kans dat u alle vijf de boeken uitleest tijdens een weekje zon, zee en strand? Bedenk goed wat u écht nodig gaat hebben. Houdt daarnaast een plekje over voor extra onderbroeken en zonnebrand.

Benut uw handbagage
Het is erg onwaarschijnlijk dat uw koffer wordt gestolen of kwijtraakt, maar toch kunt u beter alle onmisbare items van uw reis in uw handbagage bewaren. Ook als u bijvoorbeeld vertraging heeft, is het heel fijn om uw toiletspullen en een setje schone kleren bij de hand te hebben.

© Pixabay.com

Rol kleren op
Deze truc is vrij oud, maar blijft relevant. Kleren nemen veel minder ruimte in als u ze oprolt in plaats van op vouwt. U kunt er ook voor kiezen om de kleren op de heenweg op te vouwen en op de terugweg op te rollen: zo is er voldoende plek voor souvenirs!

Neem plastic zakken mee
Hoe heerlijk het strand ook is, er kleven altijd wat nadelen aan. Letterlijk. Want dat zand blijft overal aan kleven en gaat zonder wasmachine nauwelijks uit uw kleding. Ook zeewater doet uw kleding weinig goeds. Daarom is het handig om een paar plastic zakken mee te nemen, zodat strandkleding, handdoeken en accessoires afgescheiden van de andere kleding kan worden ingepakt. Daarnaast is de plastic zak een handige plek om de vieze was in te bewaren.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Vergeet vooral niet…
– Een pet of hoed en zonnebril. In warme klimaten zit een zonnesteek in een klein hoekje, waardoor een goede hoofdbescherming cruciaal is.
– Zonnebrand en aftersun. Veel mensen onderschatten de kracht van de zon in het buitenland. Maar deze producten zijn essentieel om de huid te beschermen en huidveroudering tegen te gaan.
– Goede tas. Op een strandvakantie moet er altijd veel meer mee dan je denkt. Alleen al het badlaken neemt veel ruimte in. Zorg daarom voor een goede tas waar alles in past.
– Zwemkleding. Het spreekt redelijk voor zich, maar u weet nooit wanneer u een mooie baai tegenkomt waar je kunt zwemmen.