Barcelona is de prachtige hoofdstad van Catalonië. Deze wereldstad heeft zowel Mediterraanse roots als Romeinse overblijfselen. Je vindt er prachtige moderne architectonische hoogstandjes van de ontwerper Antoni Gaudi. Buiten de Sagrada Familia kerk, zijn er nog vele andere attracties die miljoenen bezoekers per jaar trekken. Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen als je een accommodatie boekt voor een Citytrip naar Barcelona? Wij geven een top zes!

1. Sagrada Familia
De prachtige Sagrada Familia kerk is ontworpen door de grote architect Antonio Gaudi. De kerk wordt ook wel de Giant Basilica genoemd. Het is een van de bekendste gebouwen van de stad. Wat het bijzonder maakt ten opzichte van andere monumenten is dat het een buitengewoon ontwerp heeft. Ondanks dat het gebouw sinds 1882 onder constructie is, kan het nog wel 30 tot 80 jaar duren voordat het gebouw af is.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. La Rambla straat
La Rambla is een van de populairste boulevards van Barcelona. Je vindt hier interessante winkeltjes, geweldige restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Spaanse keuken en mooie gebouwen. Ook zijn er veel kunstenaars en straatmuzikanten, wat de straat een kleurrijk geheel oplevert.

3. De magische fontein van Montjuic
Wat je echt niet mag missen tijdens een citytrip naar Barcelona is de magische fontein van Montjuic. Deze fontein geeft ‘s avonds een prachtige voorstelling van muziek, licht en water. Het is adembenemend om dit spektakel mee te maken. Vele toeristen bezoeken Montjuic graag!

© commons.wikimedia.org

4. La Pedrera
Een ander prachtig meesterwerk dat is ontworpen door Antonio Gaudi, is La Pedrera, ook bekend onder de naam Casa Mila. De letterlijke betekenis van het woord La Pedrera is steengroeve. De naam past perfect bij het mooie gebouw. Gaudi heeft de buitenkant van het gebouw gemaakt in een soort golvende beweging. Door de kleurrijke tegels is het zeker een mooi gebouw om te zien.

5. Park Guell
Een groot park dat ook een ontwerp is van de meester architect Gaudi is Park Guell. Je vindt hier een aantal buitengewone stenen sculpturen, het huis waar Gaudi heeft gewoond en keramische stenen. Een bezoek aan het park is gratis. Het park is zo groot, dat je hier gemakkelijk een aantal uur kunt doorbrengen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

6. Picasso Museum
Een andere leuke bezienswaardigheid tijdens een citytrip in Barcelona is het Picasso Museum. De beroemde schilderijen van Picasso hangen op chronologische volgorde. Je ziet dus eerst de schilderijen die hij heeft gemaakt in zijn begintijd, en zal eindigen bij zijn laatste werken. Je krijgt op deze manier een fascinerende blik in de geest van Picasso. Je ziet ook hoe hij zijn stijl heeft gevonden in de schilderijen. Een trip aan dit geweldige museum mag dus zeker niet missen tijdens een trip aan Barcelona. Heb je al helemaal zin gekregen om naar Barcelona te gaan? Wij wensen je alvast een fijne tijd toe!