Het eerste wat je moet doen om te acclimatiseren aan een nieuwe bestemming is weten wat het effect is op jouw gezondheid. Is het een zonnige bestemming? Zorg er dan voor dat je een zonnebril op zak hebt, voldoende zonnecrème bij hebt en bescherm je huid tegen de ongenadige zon. Ga je naar een koud land? Dan heeft dat weer zijn eigen uitdagingen die je zult moeten overwinnen. Een goede voorbereiding hier kan het acclimatiseren zo veel gemakkelijker maken.

© ramstein.af.mil

Een kwestie van taal
In een nieuwe omgeving is het maar logisch dat je tracht te begrijpen wat mensen eigenlijk aan het vertellen zijn. Zelfs wanneer ze jouw taal spreken of een taal die je kent is het vaak moeilijk om in het begin te begrijpen wat er gevraagd wordt. Ieder specifiek dialect brengt zijn eigen unieke uitdagingen mee. Na een paar minuten ben je helemaal mee met hoe de mensen hier praten. Ben je dat echter niet? Vraag dan gerust om wat trager te spreken. Zoek op voorhand enkele uitdrukkingen in de taal op of woorden die ze zeker zullen begrijpen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Neem voldoende rust

© pixnio.com

Kom je net aan op bestemming en is het een lange tocht geweest? Dan is niets zo goed als een kort dutje om je lichaam terug energie te geven. Pik gelijk ook al wat van de uitzendingen van de lokale zenders mee. Zo heb je meteen een duidelijk inzicht in de lokale cultuur. Heb je dat allemaal gedaan? Dan is de beste plek om voldoende informatie op te doen natuurlijk de bar van het hotel. Ga naar de barkeeper en vraag de man of vrouw naar de lokale gewoontes en wat je zeker wel moet doen en wat zeker niet. Wedden dat je hier heel wat geld en moeite mee kunt besparen?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Leg contact
Hoe op reis gaan en veilig in jouw cocon blijven? Dan blijf je beter thuis! De beste manier om op reis te gaan en snel te acclimatiseren waar je ook bent is om gewoon een risico te nemen. Begin eens een gesprek met lokale inwoners en je merkt meteen dat eventuele vooroordelen de deur uitvliegen. Je merkt meteen hoe gastvrij de mensen eigenlijk zijn voor iemand die de moeite doet om de lokale bevolking en cuisine te leren kennen. Na enkele minuten heb je al veel beter een idee van wat het land is en wat de mensen daadwerkelijk inhouden dan eender welke zoektocht op het internet je ooit zou kunnen geven!