Toeristen zijn altijd gemakkelijk te herkennen. Je ziet ze lopen met een plattegrond van de stad en tegenwoordig met een selfie-stick. Wist je dat de echte reizigers ook zo te herkennen zijn? Wil je weten welk soort reiziger jij bent of wil je de reiziger herkennen wanneer je je verveelt in de rij voor de paspoortcontrole? En wat zegt het type reiziger over de reis? Ontdek het hier!

© Pixabay.com

De adrenaline junkie
De adrenaline junkie doet graag ongewone en misschien iets gevaarlijke dingen en legt dit vast door middel van een GoPro-video. Hij of zij ziet er gebruind uit en heeft een stoere houding. Hij of zij verblijft graag in hostels. Activiteiten die de adrenaline junkie doet zijn bijvoorbeeld ziplinen of skydiven. Favoriete landen voor de adrenaline junkie zijn Australië en Nieuw-Zeeland.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De soul searcher
De soul searcher is te herkennen aan dreadlocks of een henna-tattoo. In Cambodja, Thailand of India slaapt hij of zij het liefst op het strand en overdag maakt hij of zijn lange wandelingen of doet aan yoga.

De romantici
De romantici is gemakkelijk te herkennen omdat ze vaak met z’n tweeën zijn. Ze zijn te herkennen aan schattige kleding en een verlovingsring maakt het typeren nog gemakkelijker. Een ideale bestemming is Frankrijk en de overnachtingsplaats is een schattige B&B. Een typerende activiteit voor de romantici is een duo-selfie maken.

De first timer
De first timer is uit duizenden te herkennen. De kans is groot dat hij of zij veel te veel koffers mee heeft en de selfie-stick mag hierbij absoluut niet ontbreken. Alles wat deze reiziger ziet, wordt vastgelegd en gedeeld via sociale media. De first timer kom je tegen in alle Engelstalige landen en dan specifiek in de budgethotels.

De partier
De partier is overal in Europa te vinden en te herkennen aan een nonchalante relaxte houding. De partier gaat graag naar een kroeg, een pub of een club en verblijft graag in de buurt van waar alcohol te verkrijgen is.

De zakenman
De business person of zakenman is te herkennen aan kleding die netjes en gekleed is. Je ziet deze personen vaak werken in de hotellobby of ontspannen aan de bar door middel van het kijken van voetbal. De business person komt vaak voor in bijvoorbeeld New York. De business person verblijft vaak in een hotel.

©publicdomainpictures.net

De family vacationers
Ook de family vacationers zijn eenvoudig te herkennen. Kinderen worden op handige manieren mee genomen. Het zuidwesten van de Verenigde Staten is een plek waar dit type reiziger naartoe gaat om bijvoorbeeld de nationale parken te bezoeken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De gepensioneerde
Veel van dit type reizigers zie je in Engeland of Ierland. Deze reizigers boeken vaak een cruise of een tourbus en bezichtigen op deze manier de hotspots van een land. Typerend voor de gepensioneerde reiziger is de sandalen met sokken.