Ben je op zoek naar een leuke zomervakantie? Ben je geneigd een standaard hotel te boeken? Probeer off the beaten track in Thailand. Thailand is niet voor niets één van de meest populaire bestemmingen om op vakantie te gaan. Om deze reden is Thailand ook heel erg toeristisch geworden. Wil je het echte Thailand, ga dan off the beaten track. Elke regio heeft wel iets van het ultieme Thailand te bieden.

Thailand rijstvelden

© Pixabay.com

Noord-Thailand
Wanneer je een rondreis maakt door Thailand, mag je de mooie stad Chiang Mai niet overslaan. Wanneer je langs deze stad komt, is het ook aan te raden om nog verder naar het noorden van Thailand te reizen. Je kunt dit doen door middel van een auto of motor. Wanneer je verder reist naar het noorden, moet je de Mae Hong Son Loop rijden. Onderweg kom je langs het leuke dorpje Pai om vervolgens in de bergen te eindigen. Vanuit Mae Hong Son kun je een trekking maken in de bergen. Hier zul je vast en zeker locals ontmoeten. Je kunt je reis vervolgen langs Mae Sariang. Wanneer je Myanmar wilt bezoeken, is dat vanaf hier ook een optie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Oost-Thailand
Oost-Thailand wordt heel erg weinig bezocht. Dat is jammer, want deze regio heeft veel te bieden. Je zult hier vriendelijke locals ontmoeten, je kunt hier heerlijk eten en er zijn veel tempels te bewonderen. Ideaal is om in deze omgeving een auto te huren en van tempel naar tempel te rijden. Ook kun je hier het echte leven van een Thai meemaken door een nacht bij een Thaise familie te logeren.

Thailand ontbijt

© commons.wikimedia.org

Zuid-Thailand
Thailand is bekend geworden vanwege haar prachtige witte stranden. Deze stranden zijn te vinden op de eilanden Ko Phi Phi, Phuket en Ko Sumai, maar dit zijn de drukste eilanden en dus niet de eilanden die aangeraden worden om een stukje van het ongerepte Thailand te zien. Ga voor het ongerepte strand naar Ko Lanta of de Ko Yao-eilanden. Naast stranden heeft het zuiden ook een prachtig park, Khao Sok National Park. Je kunt in het hart van dit park logeren en een boottocht maken waar je meer dan honderd eilandjes tegenkomt.

West-Thailand
Sangkhlaburi ligt vlakbij de grens met Myanmar. Je komt hier een grote mix van verschillende culturen tegen. Dit is dé plek om een vriendelijke local te ontmoeten en tegelijkertijd te genieten van een prachtige natuur. Een tochtje over het meer van Vajiralongkorn is een aanrader. Je kunt in de omgeving watervallen, het Thung Yai Naresuan Wildlife Reserve en het Khao Laem National Park bewonderen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Midden-Thailand
Bangkok is druk en toeristisch, maar de moeite van het bezoeken waard. In de stad is een strijd tussen het moderne leven en de tradities van vroeger. Wanneer je Bangkok echt wilt beleven, moet je dit doen door middel van een fietstocht. Wanneer je meer van natuur houdt, is Elephant’s World een aanrader. Het is hier mogelijk om olifanten te voeden en te wassen. Een fantastische ervaring!