Deze lijst met tips mag dan wel vooral gericht zijn op reizigers die voor de eerste keer naar Vietnam trekken, toch kan het interessant zijn om deze nogmaals door te nemen. Vietnam kan immers een erg tricky land zijn om in te reizen. Niet alleen zijn er heel wat tourist scams, maar ook de vervuiling in de steden kan je een erg ontgoocheld gevoel geven. Vergeet ook niet dat Vietnam een erg arm land is, waardoor er bij de meeste mensen dollartekens in hun ogen verschijnen als ze een toerist zien.

Halong Bay Vietnam

© Pixabay.com

Regel je visa ruim op voorhand

Het allereerste wat je moet regelen voor je reis naar Vietnam is je visum. Je kan een visum Vietnam via Evisumservice boeken om het jezelf makkelijk te maken. Ze zullen je helpen doorheen de hele procedure zodat je je energie kan stoppen in het plannen van wat je ter plaatse gaat doen.

Onderschat de grootte van het land niet

Heel wat reizigers mispakken zich aan de grootte van het land. Zo wordt Vietnam vaak gecombineerd met buurlanden Cambodja en Laos. Dit raden we sterk af tenzij je voor enkele maanden gaat backpacken. Vietnam op zich is al erg uitgestrekt waardoor het beter kan zijn om te kiezen tussen het noorden of het zuiden.

Vietnam

© Pixabay.com

Wees voorbereid om te onderhandelen

We vermeldden het al eerder. Wanneer de lokale bevolking een toerist zien, verschijnen de dollartekens in hun ogen. Dat betekent ook dat ze zullen proberen om je meer te doen betalen dan nodig. Onderhandel dan ook over alles wat je maar kan. Van een taxirit tot het kopen van souvenirs.

Het verkeer is erg hectisch

Wanneer je denkt aan de steden in Vietnam, dan denk je wellicht aan de drukke straten vol scooters. De realiteit is nog tien keer erger. Het verkeer is er zo hectisch dat je het niet kan vergelijken met Europese steden. Net daarom is het ook niet aan te raden om je zelfstandig in het verkeer te begeven. Beperk je dus tot het openbaar vervoer en taxiritjes.

Overal hebben ze goede wifi

Ondanks het feit dat Vietnam een erg arm land is, hebben alle hotspots een goed wifinetwerk. Hierdoor kan je dus makkelijk je sociale media updaten en contact houden met het thuisfront.

Vietnam

©maxpixel.freegreatpicture.com

Vermijd kraanwater

Tenzij je enkele dagen ziek wil zijn. Koop altijd water in flessen die nog verzegeld zijn.

Let op je spullen

Net zoals in de meeste toeristische bestemmingen is er heel wat kleine criminaliteit op drukke plaatsen. Let dan ook altijd op voor pickpockets. Maak een kopie van je visum en paspoort en bewaar deze op een veilige plaats.

Leer enkele woorden Vietnamees

Wil je contact leggen met de lokale bevolking, dan is het handig dat je enkele woorden Vietnamees spreekt. Niet dat we je aanraden om lange zinnen te gaan vormen, maar als je enkele basiszinnen en woorden kent, dan zal je meteen de sympathie van de lokale bevolking verdiend hebben.