Of je nu van plan bent om een spannende en avontuurlijke vakantie te beleven of net vol inzet op luxe en rust: Griekenland is de plek om te zijn. Het is een bestemming die perfect tegemoet komt aan elk mogelijk type vakantie dat je ooit zou willen hebben: geschikt voor elk budget en voor elke toerist. Ben je nog niet overtuigd? Dan zijn hier enkele redenen waarom je een vliegvakantie richting het schiereiland zou moeten boeken.

Het weer
Griekenland ligt in het zuidoosten van de Middellandse Zee en kan dan ook genieten van een klimaat dat zijn gelijke niet kent. Het land heeft heel het jaar door een felle zon en tijdens de zomer of lente zal je er zo goed als nooit een regendruppel zien. Tussen april en september is het eigenlijk altijd heerlijk toeven hier. Wens je daar toch nog een klein zeebriesje bij? Dan kan je eventueel opteren voor een vakantie op één van de vele Griekse eilanden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De stranden
De Griekse kustlijn is er eentje om u tegen te zeggen. Met kilometers en kilometers aan kust, en dan vergeten we nog de duizenden eilanden, zal je nooit een tekort hebben aan zandstranden om wat tijd te verdrijven. Om slechts enkele van de populairste stranden op te noemen: Balos in Krete, Sarakiniko op het Elafonisos eiland en Navagio in Zakynthos. Het mooie aan Griekenland is dat het niet echt uitmaakt wat voor type strand je eigenlijk verkiest: het land heeft ze allemaal voor je in petto. Van verborgen parels tot drukke, toeristische stranden tot rots- en kiezelstranden.

De geschiedenis
Laten we even een open deur intrappen: Griekenland heeft een rijke geschiedenis. Het is de bakermat van de democratie en de wieg van de westerse beschaving. Een feit dat je dan ook doorheen het hele land terug kunt zien. Als je niet oplet zou je kunnen denken dat je aan het tijdreizen bent!

De lage prijzen
Het klinkt echt ongelofelijk maar Griekenland biedt accommodaties aan voor zeer lage prijzen. Een vlucht kan je soms al boeken voor slechts 23 euro. Griekenland is dan ook de bestemming bij uitstek voor iedereen wiens budget toch wat kleiner uit is gevallen dan gedacht. Een echte aanrader daarbij is Kreta terwijl Santorini toch net iets meer zal kosten.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het eten
Een favoriet deel van op vakantie trekken is natuurlijk om heerlijk te kunnen tafelen. En in weinig landen zal je even heerlijk kunnen eten dan in Griekenland. Je kunt hier niet enkel topgerechten als Griekse feta kaas, olijven, heerlijke salades, moussaka, souvlaki, taramasalata terugvinden maar ook nog eens tal van lokale specialiteiten waar je nog nooit van hebt gehoord. Het vlees en de vis die je op je bord krijgt is zo goed altijd altijd vers en bovendien staan de Grieken erom bekend om een enorm gezond dieet te volgen. Griekenland is dan ook voor foodies een bestemming die niet over te slaan valt.