Wanneer je op zoek bent naar de ideale bestemming om een heerlijke zomervakantie naartoe te boeken zijn er heel wat factoren die een rol spelen in de beslissing. De afstand, de kostprijs, de duur, wie de reisgenoten zijn en natuurlijk ook de lokale cultuur. Een facet dat vaak wordt onderschat is ook het gedrag van de lokale bevolking. Een warm welkom op de plaats van bestemming kan een slechte trip wat beter maken en een goede fantastisch. Maar hoe weet je nu waar je welkom bent? Geen nood, de meest reisvriendelijke naties op aarde zijn bekend!

© Wikipedia.org

Hoe werkt het?
Een totaal van 140 landen werd doorgenomen op basis van hoe vriendelijk ze zijn tegenover reizigers, hoe betrouwbaar en uitgebreid de lokale infrastructuur is en ook factoren zoals veiligheid werden in ogenschouw genomen. Daarnaast werd er ook in beperkte mate rekening gehouden met hoe “competitief” een bestemming is. Heel wat reizigers werken immers met een beperkt budget en houden rekening met dergelijke zaken. Wat waren de resultaten van het onderzoek? Lees verder en ontdek het!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Een verhaal van twee eilanden
De eerste plaats op deze leuke rangschikking werd zowaar een gelijkspel tussen twee naties die eigenlijk een eiland zijn. IJsland en Nieuw-Zeeland werden weinig verrassend bekroond met de oppergaai. Weinig verrassend gezien beide landen regelmatig hoge toppen scheren in lijstjes als “beste landen om in te wonen”, “gelukkigste bevolking” en ga zo maar door. Bovendien is er ook heel wat te zien op deze schitterende eilanden gaande van het noorderlicht in IJsland naar de locaties van Lord of the Rings in Nieuw-Zeeland. Beide landen zijn tevens ook landen die een bepaald basisniveau aan rijkdom en welvaart hebben en daarenboven met een overweldigende natuur uit kunnen pakken.

En nog?
Op de derde plaats was er een gelijkspel tussen maar liefst vier landen. Marokko, Macedonië, Oostenrijk en misschien enigszins verrassend ook Senegal in West-Afrika. Deze laatste is een opvallende speler in het lijstje gezien welvarend genoeg zijn voor een superieure infrastructuur duidelijk van groot belang is geweest bij het bepalen van de reis. Volgende zomervakantie toch een enkeltje Senegal overwegen?

© Flickr.com

De top 10 vervolmaken
Ook de op de vierde plaats was er een gelijke einduitslag te noteren tussen vier landen. Portugal, Bosnië & Herzegovina, Ierland en Burkina Faso zijn de landen die gedeeld vierde werden en ook de top vervolmaken. Ook hier is het weer opvallend dat Europa goed scoort en dat we een compleet ontbreken hebben van Zuid-Amerika of Azië in de top 10 van de vriendelijkste landen ter wereld.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het gaat twee kanten uit
Nu weet je wat de vriendelijkste landen ter wereld zijn om een leuke vakantie door te brengen. Belangrijk om te onthouden is echter dat vriendelijkheid een straat met tweerichtingsverkeer is. Wanneer je jezelf hoffelijk en beleefd opstelt is de kans groot dat je een vriendelijke lach en hulp terugkrijgt. Wanneer je dat niet doet? Dan is het weinig verbazingwekkend dat de service te wensen over zal laten.