Valletta is de hoofdstad van Malta en staat al jaren niet op de radars van toeristen. Dat is heel erg zonde, want deze stad uit de 16e eeuw is goed bewaard gebleven, heeft elegante huisjes en een zee dichtbij. Nu het Europese Hoofdstad van de Cultuur van 2018 is, staat het weer een beetje op de radar. Terecht!

© Pixabay.com

Wat moet je zien?
Valletta is een schitterende stad. Het contrast met de blauwe zee en de terracotta-kleurige huizen blijft verwonderen. De straten zijn nauw en gezellig en je kunt de zee bevindt zich aan alle kanten van de stad. De grote haven is zeker de moeite van bezoeken waard. Valletta heeft ook mooie monumenten en een rijke geschiedenis. Wanneer je hier bent, moet je hier zeker in duiken. De stad is compact en daarom kun je nooit verdwalen. Je kunt gewoon ronddwalen in de stad en ondertussen genieten van de wereld om je heen. Ruimte om te rusten is er genoeg.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Waarom nu?
Het lijkt alsof Valletta ontwaakt van een diepe winterslaap. Er wordt nu heel veel gerestaureerd en dit betekent een boos voor het toerisme. Er komen steeds meer hotels, restaurants en bars. De stadspoort is ook gerenoveerd. De stad is klaar voor jouw bezoek.

© commons.wikimedia.org

Wat moet je zien?
Er zijn verschillende mooie gebouwen in Valletta, maar je moet zeker de St John’s Co-Cathedral bezoeken. Vooral van binnen is dit gebouw schitterend. Verder moet je de Grand Master’s Palace, Casa Rocca Piccola en Marquis. Vlakbij de stad is er een ondergrondse tempel, het Hypogeum. Deze tempel is meer dan 5000 jaar geleden gebouwd. Dit is erg indrukwekkend om te bezoeken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Meer dan Valletta?
Malta heeft meer dan Valletta. Het is zeker de moeite waard om verder te kijken dan alleen de hoofdstad. Valletta is ideaal voor een citytrip, maar wanneer je je zomervakantie gaat doorbrengen op Malta is het ideaal om Valletta te combineren met de rest van Malta. Vanuit Valletta is eigenlijk alles dichtbij. Je bent zo op de andere mooie plekken van Malta. Het is mogelijk om sightseeing in de stad te combineren met luieren aan het strand. Vanuit Valletta vertrekken ook meerdere dagtrips, zowel met de bus als boot. Je kunt met de boot naar de Blue Lagoon gaan als je in helderblauw water wilt zwemmen. Verder zijn er naast Valletta nog meer hele oude steden, ook wel de Three Cities genoemd. Wanneer je een meer moderne stad wilt bezoeken, kun je naar Sliema gaan. In Sliema kun je heerlijk winkelen, zonnen en eten. Wanneer je rust wilt, is het vissersdorpje Marsaxlokk een aanrader. Dit ligt om een kwartier met de auto van Valletta en hier kom je helemaal tot rust. Bovendien hebben ze hier heerlijke vis.