Je hebt een vliegvakantie naar het prachtige Italië geboekt, je hebt verschillende mooie hotels gereserveerd en je bent helemaal klaar om te gaan. Voor je inderdaad gaat vliegen, is het belangrijk om je even goed te verdiepen in Italië als vakantieland. Er zijn namelijk verschillende dingen die je beter niet kunt doen als je in Italië bent. Welke dingen dit zijn, lees je in dit artikel.

1 Onverzorgd over straat gaan
Italianen vinden het erg belangrijk om er verzorgd uit te zien. Dit betekent niet alleen dat je iedere dag netjes je haar in model brengt, maar ook dat je je netjes kleedt. Je hoeft echt niet in driedelig pak of galajurk over straat, maar kleed je wel representatief. Hiermee presenteer je jezelf niet alleen beter als toerist in Italië, maar laat je ook zien dat je respect hebt voor de Italiaanse normen en waarden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2 Overal roken
In Italië mag je niet roken in de openbare ruimten, zoals stations en restaurants. Doe je dit toch, dan kun je hier op aangesproken worden of er zelfs een boete voor krijgen. Let goed op waar je een sigaret opsteekt en je voorkomt niet alleen dat je in de problemen komt, maar laat ook zien dat je respect hebt voor je omgeving.

3 Opdringerig flirten
Vooral de Italiaanse dames vinden het vervelend om te opdringerig versierd te worden. Heb je een mooie dame ontmoet, probeer haar dan te winnen met je charme. Direct iemand proberen te zoenen, is absoluut uit den boze. Overigens geldt dit niet alleen bij de Italiaanse dames, maar ook bij de Italiaanse heren. Italiaanse mannen vinden het fijner om jou te versieren, dus stel je als vrouw vooral afwachtend op in Italië. Je hoeft niet te wachten tot iemand je aanspreekt, maar je kunt het echte flirtwerk wel overlaten aan de man. Direct met een man of vrouw naar huis gaan is overigens ook not done: in Italië is het gebruikelijk om het wat rustiger aan te doen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

4 Wijn drinken alsof het limonade is

© Pexels.com

Italianen vinden wijn erg belangrijk. Ze drinken het bij de lunch, bij het avondeten en na het avondeten bij de borrel. Niet alleen omdat ze wijn zo lekker vinden, maar ook omdat wijn een belangrijke rol speelt in het land. Wat je zeker niet moet doen als je in Italië bent, is wijn drinken alsof je limonade aan het drinken bent. Geniet van je wijn, drink het langzaam en ga je vooral niet bezatten. Dit vinden Italianen niet alleen lomp, maar ze kunnen zich ook echt beledigd voelen als je wijn op de verkeerde manier drinkt. Wil je zeker weten dat je wijn drinkt als een echte Italiaan? Kijk dan goed om je heen om te zien hoe de Italianen van hun wijn drinken, kopieer hun gedrag en je weet zeker dat je goed zit.