Ben je op zoek naar een bijzondere reiservaring aan de andere kant van de wereld en houd je van wijn? Dan moet je absoluut een reis boeken naar Nieuw-Zeeland! Dit land is niet alleen de plek waar de Hobbithuisjes verborgen liggen in de glooiende heuvels of waar je nog traditioneel al dansend begroet wordt door de Maori, het is ook een wijnland bij uitstek.

© commons.wikimedia.org

Nieuw-Zeeland, snel groeiend wijnland
Vergelijk je Nieuw-Zeeland met Frankrijk, dan is het natuurlijk een zeer jong wijnland. Maar toch vind je hier de beste wijnen want Nieuw-Zeeland heeft in zeer korte tijd een sterke reputatie opgebouwd als wijnproducent. En je geniet er niet alleen van heerlijke wijnen maar ook nog eens van prachtige vergezichten.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De wijngebieden die je bezocht moet hebben in Nieuw-Zeeland
Besluit je een reis te boeken naar Nieuw-Zeeland om wijngebieden te bezoeken, dan zijn er absoluut een paar die je niet mag missen. De bekendste is Marlborough. In deze wijnstreek in het noorden van het Zuidereiland wordt meer dan twee derde van alle Nieuw-Zeelandse wijn geproduceerd, inclusief die befaamde Sauvignon Blanc waar Marlborough zo bekend mee is geworden. De meest ideale tijd om deze streek te bezoeken is in februari want dan is het Marlborough Wine Festival. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement kun je alle wijnsoorten uit de regio proeven. De beste manier om dit feest te ervaren, is overnachten in een van de vele wijngaarden of door deel te nemen aan een van de vele wijntours die je door het adembenemende landschap voeren.

Het oudste wijnhuis
Een andere ‘must see’ op wijngebied is Mission Estate Winery in Hawke’s Bay. Dit wijnhuis uit 1851 werd door Franse missionarissen aangelegd en is het oudste in Nieuw-Zeeland. Het was in de 19e eeuw al een ideale voedingsbodem voor druivenranken dankzij het klimaat en de verschillende bodemsoorten. Er wordt vandaag de dag vooral rode wijn gemaakt: van Cabernet Sauvignon tot Merlot. Wil je het wijnhuis bezoeken, ga dan op de fiets. Dat is sowieso veiliger dan met wijn op achter het stuur, maar je geniet zo ook nog eens extra van de prachtige omgeving. En vergeet onderweg niet te stopen in Napier, waar je de mooiste art deco architectuur kunt aanschouwen.

De Chardonnay hoofdstad

© pxhere.com

Zeg je Chardonnay, dan moet je naar Gisborne. Deze streek op het Noordereiland is een van de meeste oostelijk gelegen plekken ter wereld. Oftewel: hier ziet men als eerste de zon. Gisborne is meer dan alleen bekend als Chardonnay streek maar heeft ook een belangrijke rol in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland. James Cook zette hier in 1769 voet aan wal en doopte de baai Poverty Bay omdat hij vond dat er maar weinig potentie in zat. Dat had hij mooi mis, want de bodem bleek uitermate geschikt voor wijnbouw en fruitteelt. Bovendien heeft het gebied een zeer rijke Maori cultuur waardoor het sowieso een bezoek waard is.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De twee belangrijkste wijngebieden
In Canterbury vind je wellicht de twee belangrijkste wijngebieden van Nieuw-Zeeland namelijk: de vlaktes bij Christchurch en Waipara Valley. Die laatste is een van de snelgroeiende wijngebieden in Nieuw-Zeeland, met 79 wijngaarden waar vooral de Riesling en Pinot Noir druiven worden verbouwd. Reis je in maart af naar deze regio, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het Waipara Valley Wine & Food Festival. Hier proef je niet alleen bekroonde wijnen, maar kun je ook genieten van allerlei lokale gerechten.