Als je op een familievakantie binnen Europa wil, heb je ontzettend veel keuze. Je kunt bijvoorbeeld met de auto richting het zuiden van Frankrijk gaan of in één van de vele hotels aan de Spaanse kust verblijven. Je kunt echter ook voor een vliegvakantie kiezen. Ga bijvoorbeeld eens naar een grote stad. Veel mensen denken dat een vakantie in de grote stad niet geschikt is voor families, maar het tegendeel blijkt waar. Veel grote steden zijn uitstekend geschikt voor familievakanties. Hieronder kun je een top vier van bestemmingen vinden voor een fantastische familievakantie in de grote stad.

© Pixabay.com

Barcelona
Eigenlijk heeft Barcelona het allemaal. Je vindt hier ontzettend veel culturele en historische bezienswaardigheden zoals de wereldberoemde Sagrada Familia. De meeste hotels zitten niet ver van het centrum vandaan en het mooiste is dat je in Barcelona ook nog eens niet al te ver bij het strand vandaan zit. Dat is altijd fijn als je met je gezin bent. Er zijn ook genoeg attracties en bezienswaardigheden voor kinderen en jongeren. Welk jongetje wil het Camp Nou Stadion van voetbalclub Barcelona nu niet zien? Of wat dacht je van het fantastische aquarium waar je talloze verschillende bewoners van de zee kunt ontmoeten? Leuk voor jong én oud!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Parijs
Op vakantie naar de stad van het licht, zoals Parijs ook wel wordt genoemd, kan ontzettend veelzijdig zijn. Natuurlijk heb je in Parijs de bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en het Centre Pompidou. Geniet van de vele straatkunstenaars of slenter over één van de verschillende marktjes die in de stad worden georganiseerd. Voor de kinderen is er ook meer dan genoeg te doen. Allereerst vind je hier natuurlijk het bekende attractiepark Disneyland Parijs. Ook de Notre Dame is voor kinderen leuk, zeker als ze de Disneyfilm die zich hier afspeelt vooraf hebben bekeken. Als je daar toch bent, ga dan gelijk een ijsje eten bij de beroemdste ijsmaker van de stad: IJs van Berthillon.

Londen

© commons.wikimedia.org

Ook in Londen kun je met een gerust hart met je gezin een verblijf in één van de hotels boeken. Ga met je kinderen op avontuur in de Zoo van Londen óf kies er juist voor om heerlijk te griezelen in de Dungeon. Natuurlijk kun je direct ook wat cultuur meepikken zoals de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Als je kinderen hebt die van voetbal houden, is Londen een paradijs. Je vindt er verschillende stadions van grote clubs én diverse musea die helemaal rondom voetbal zijn opgebouwd.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Rome
Op het gebied van geschiedenis is Rome fantastisch. De kinderen leren hier alles over de oude Romeinen bijvoorbeeld door een bezoek aan het Colossuem en het Pantheon. Geniet van een overheerlijke pizza die in Rome op traditionele wijze gemaakt wordt. Overigens hebben talloze musea in Rome speciale kinderafdelingen. Een vliegvakantie naar deze stad met je gezin zal dan ook zeker niet tegenvallen. Er zijn verschillende attracties in de stad die fantastisch zijn voor kinderen. Zoals het pretpark Rainbow Magicland of dierentuin Bioparco!