De Azoren zijn een prachtig archipel in de Atlantische Oceaan en zijn onderdeel van Portugal. Er zijn 9 bewoonde eilanden en 8 onbewoonde eilanden en de eilanden hebben een heerlijk klimaat dat nooit te heet is. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt rond de 25° Celsius. Dit is een uitstekende temperatuur om activiteiten te ondernemen, hoewel het ook mogelijk is om een zomervakantie te boeken voor enkel het strand. Omdat de eilanden uit vulkanische overblijfselen bestaan en er ook af en toe een verfrissende bui valt, is er ook veel natuurschoon te zien, waar je goed kunt wandelen en fietsen. Afhankelijk van wat je doel is van je zomervakantie, kun je een accommodatie aan de kust kiezen, maar ook midden in de natuur op één van de eilanden. Er is dus veel te zien en te beleven op de Azoren, met hierbij een overzicht.

Azoren

© Wikipedia.org

Angra do Heroísmo

Angra do Heroísmo is een stadje op het eiland Terceira. Naar het Nederlands vertaald betekend de naam van de stad ‘baai van de heldenmoed’ en verwijst naar de oorlog in 1828 tussen de inwoners van het eiland en de legers van de toenmalige Portugese koning. De stad heeft een historisch en oud centrum dat op de UNESCO erfgoedlijst staat. Het belangrijkste gebouw is de Kathedraal uit de middeleeuwen. Ook de oude forten die de Portugezen daar gebouwd hebben zijn de moeite van bezoeken waard, waardoor je goed met de geschiedenis van de Azoren kunt kennismaken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Walvissen en dolfijnen

De walvisjacht was tot ver in de jaren 80 nog gewoon. Vandaag de dag wordt er heel anders met de beesten omgegaan. Nu is het zo dat de Azoren één van de weinig unieke plekken in de wereld zijn, waar je vanaf de eilanden walvissen en dolfijnen kunt spotten. Je kunt ze het beste zien, als je op een boot stapt die de Atlantische Oceaan opvaart. Je ziet de majestueuze staarten van de walvissen dicht bij je uit het water opkomen en dolfijnen die naast de boot met je mee zwemmen.

Ponta de Ferraria

Op het eiland Sao Miguel ligt een prachtig natuurgebied waar je goed kunt wandelen. Het eiland heeft namelijk een vulkaan en tijdens je wandeling kom je uit bij prachtige en lekkere warmwaterbronnen. Daarnaast kun je de unieke kustlijn bekijken, die op natuurlijke wijze door de het vulkaangesteente gevormd is.

Azoren

© Wikipedia.org

Graciosa

Graciosa is één van de eilanden van de Azoren. Hoewel het een klein eiland is, valt er genoeg te zien. De kust van het eiland bestaat uit grillige kliffen met prachtige baaien. Het eiland heeft enkele kleine dorpjes waar je diverse bezienswaardigheden kunt bezoeken, zoals vissershaventjes, vuurtorens, kerken, kapellen en windmolens.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Ponta do Pico

Houd je van klimmen en wandelen dan kun je de Ponta do Pico beklimmen. Dit is een slapende vulkaan die met 2.350 meter het hoogste punt van de Azoren en heel Portugal is. Het is beste een hele klim van minimaal 4 uur, maar eenmaal de top bereikt, wordt je beloont met een magnifiek uitzicht over de hele omgeving.