Voor veel mensen staat reizen synoniem voor lekker eten. Elke bestemming heeft zo zijn eigen specialiteiten. Wil je graag de lokale keuken van een land ontdekken, dan helpen we je alvast met de specialiteiten in deze 7 wereldsteden:

© Flickr.com

Sushi in Tokio
De beste sushi vind je zonder twijfel bij een sushibar in het Japanse Tokio. Sushi eten in Japan is sowieso een bijzondere culturele ervaring, aangezien je bij de meeste sushibars een gerecht van de lopende band kunt kiezen. Als gast zit je aan de bar zodat je kunt zien hoe de gerechten bereid worden en als er een gerecht aankomt dat je aanspreekt, pak je het van de lopende band af. Kies bij je gerecht voor een glaasje Nihonshu, een typisch Japanse rijstwijn die zeker niet mag ontbreken bij je sushi.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Braziliaans barbecueën bij een Churrascaria in Rio de Janeiro
Ben je gek op vlees? Dan moet je in Rio de Janeiro ongetwijfeld langsgaan bij een Churrascaria. Dit is werkelijk de hemel voor iedereen die van vlees houdt! Bijna alle gerechten bestaan uit rund-, varkens- of kippenvlees en eventueel salade en fruit. Vooral de chorizo, runderribben en kippenhartjes zijn echte aanraders!

Smullen bij een pintxos bar in San Sebastian
Het Spaanse San Sebastian is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten. In de stad vind je honderden pintxos bars, de Baskische tapasbars. Bij een pintxos bar kun je de hele avond genieten van allerlei koude en warme hapjes, bijvoorbeeld garnalenspiesjes en kalfslever. Een avondje bij de pintxos bar is bij uitstek geschikt voor een gezellig samenzijn met vrienden.

Traditionele gerechten bij een bouchon in Lyon
Uit eten gaan bij een bouchon is de perfecte manier om zonder te veel geld uit te geven de Franse keuken te leren kennen. In Lyon zijn er veel verschillende bouchons waar je authentieke Franse gerechten kunt bestellen, zoals ambachtelijke boudin noir en kippenlevermousse. Ook worden er in de bouchons in Lyon heerlijke wijnen geserveerd die afkomstig zijn uit Beaujolais, Bourgondië en de Rhônevallei. Eten bij een bouchon is ideaal voor wie niet komt voor de juiste etiquette, maar simpelweg om te genieten van talloze Franse specialiteiten.

© commons.wikimedia.org

Met je handen eten in Kochi
In het Indiase Kochi zijn er veel restaurants waar je traditionele thali-maaltijden kunt bestellen. De menu’s bestaan vaak uit rijst, brood en kleine vegetarische en niet-vegetarische gerechtjes. Een thali-menu wordt altijd op een vrolijke manier geserveerd in een schaal of op een bananenblad. Vervolgens eet je de maaltijd met de hand op!

Dim sum-restaurants in Hongkong
In een dim sum-restaurant krijg je diverse traditionele hapjes, waaronder garnalenpasteitjes, wontons en baozi. Veel Europeanen maken de dim sum-gerechten thuis na, maar zij zullen de kwaliteit van de Chinese dim sum-restaurants nooit overtreffen. In de meeste restaurants in Hongkong komt de serveerster met een wagentje langs waarop allerlei gerechten uitgestald staan. Je kiest gewoon het bordje dat er voor jou het smakelijkst uitziet!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Hawker centres in Singapore
Singapore is een zeer prijzige stad, maar als je gaat eten in een hawker centre, zul je zien dat de maaltijden heel betaalbaar zijn. Bovendien is de keuze reuze! In een hawker centre vind je kraampjes en tentjes met Maleise, Indiase, Chinese en natuurlijk Singaporese specialiteiten. Kies bijvoorbeeld voor Masala Dosa of Chili Crab.