Train World in Schaarbeek is een museum dat tegelijkertijd een echte beleving is. In het museum bleef je als het ware de rijke geschiedenis van één van de belangrijkste manieren van transport: de trein. Wat betekent dat concreet? Dat je op de eerste rij zit voor een verhaal dat zijn aanvang neemt in de 19de eeuw en tot op de dag van vandaag doorloopt. Hou je klaar voor stoomlocomotieven die de tand des tijds hebben doorstaan en nog tal van andere opvallende en historische collectiestukken.

© commons.wikimedia.org

Waarom een bezoek overwegen?
Naast het feit dat Train World een bezoek betekent aan een museum in ons eigen land levert het ook een interessante mogelijkheden om bij te leren over een belangrijke sector. De spoorwegen waren immers allesbepalend toen ze voor het eerst tot ontwikkeling kwamen en waren lange tijd het nieuwste van het nieuwste. Train World is dan ook niet enkel geschikt voor mensen die sowieso al iets hebben met treinen maar is zeker te genieten voor elk type bezoeker. Bovendien is het hele museum compleet toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Events bij Train World Schaarbeek
Train World Schaarbeek organiseert  doorheen het jaar diverse events die een bezoekje des te aangenamer maken. Zo kan je tot 31 oktober meer uit jouw bezoek naar Train World halen door te kiezen voor een geleid bezoek plus een wandeling van een uur.

Erop uit met je kinderen? Ook dan is Train World de bestemming bij uitstek. Zo kan je doorheen heel 2017 bij Train World terecht voor een specifieke familie- en kinderrondleiding tot 15 personen per gids. Honger gekregen van jouw bezoek aan Train World? Dan kan je altijd terecht in de brasserie RN express waar overigens ook diverse verjaardagsformules aangeboden worden!

© commons.wikimedia.org

Kuifje fans ten slotte kunnen tot eind april bij Train World terecht voor een tentoonstelling die specifiek over Kuifje gaat. Het spoor en de treinen lopen immers als een rode draad doorheen heel het verhaal van Kuifje. Hergé stuurde immers zijn meest beroemde creatie naar elke uithoek van de wereld met de trein. Tijdens deze leuke tentoonstelling van Train World kom je er alles over te weten en staan er nog heel wat verrassingen de bezoekers te wachten!

Praktische informatie
Train World is heeft als enige sluitingsdag maandag en opent de deuren op elke andere dag en tijdens het weekend van 10 tot 17 uur. Let wel: de loketten sluiten om 15.30 dus stel je bezoek niet te lang uit.

De prijs
– Volwassenen: 10 euro
– Senioren (65+), kinderen, studenten en gehandicapten: 7,5 euro
– Kinderen onder de 6 jaar: 2 euro


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Leuk is ook dat je bij Train World Schaarbeek een rondleiding met een gids kunt krijgen. Dit in verschillende talen (Nederlands, Frans, Engels en Duits) en mits een reservatie drie weken op voorhand. Een rondleiding kost 110 euro per gids en heeft een maximum van 20 personen per gids.