Bali is per uitstek de favoriete bestemming voor reizigers die Indonesië gaan verkennen. De eilanden Sumatra, Java en Borneo zijn een stuk groter, maar niet per se overzichtelijker. Dus als je graag veel wil zien in korte tijd, is een vliegvakantie naar Bali uitstekend. Welke dingen mag je echt niet missen?

© commons.wikimedia.org

1. Wilde vulkanen
Bali ziet er vredig uit, maar ondergronds speelt er ontzettend veel vanwege alle vulkanen die het eiland rijk is. Ze liggen vrijwel allemaal in het noordoostelijke gedeelte, dus als je in dat gebied bent raden we je zeker aan om een van deze vulkanen te beklimmen. Er is een route van twee of vijf uur voor de Gungung Baar en het mooiste is dat je helemaal geen ervaren klimmer hoeft te zijn. De hotels helpen je graag om een route te plannen!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Cultureel Ubud
In dit lieflijke plaatsje net ten noorden van de grote stad Denpensar, wordt de cultuur van Bali tot uitdrukking gebracht. Eet je noedels tussen de rijstvelden en voel je even een met de mensen. Het leuke is dat hier veel creatieve inwoners zijn, waaronder ook Westerse kunstenaars. Dus je kunt de leuke kunstinstallaties vergelijken met een heerlijk culinair hoogstandje. Of je duikt zelf de keuken in voor een unieke kookcursus.

3. Indrukwekkende tempels
Wellicht wist je al dat Bali boeddhistisch is, hoewel je dat niet zou verwachten in vergelijking met het islamitische Indonesië. Er worden overal bloemen op straat gelegd, die dienen als een offer voor de goden. Trap je per ongeluk op zo’n bloem, wordt dat gezien als een teken van geluk. De tempel die je sowieso moet bekijken is Pura Tanah Lot, omdat deze tempel tijdens vloed middenin het water gaat drijven. Alleen tijdens eb kun je erheen.

© Pixabay.com

4. Groene rijstvelden
Rondom Ubud moet je ook zeker een kijkje nemen bij de rijstvelden, maar wil je het echte plaatje zien dan moet je iets verder inlands gaan. In Jatiluwih liggen namelijk middenin een glooiend landschap, waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Als je aan rijstvelden denkt, dan komt direct dit plaatje in je hoofd op. Vergeet daarom ook niet je fotocamera mee te nemen!

5. Luieren aan het strand
Van al het klimmen, rondzwerven en reizen wordt je natuurlijk moe. Daarnaast ga je natuurlijk ook op vakantie om tot rust te komen en een beetje te werken aan je teint… Voor de mooiste strandbeleving, ga je naar het zuiden van Bali: Sanur, Nusa Dua, Uluwatu en Legian zijn allemaal aanraders.

6. Balinese dans
Je wordt bijna nergens zo vrolijk als van de Balinese dans, die je daarnaast echt inzicht geeft in de lokale cultuur. Een voorstelling zal je nog lang bijblijven en is een welkome afwisseling op de nadere activiteiten van Bali.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

7. Sprookjesachtige onderwaterwereld
Boven het water is veel te zien, maar onder het water misschien wel net zoveel: er is zo ongelooflijk veel koraal en er zijn de meest geinige zeedieren. Denk bijvoorbeeld aan schildpadden, roggen maar ook grote haaien. Met een georganiseerde duiktour, hoef je echt niet bang te zijn om te worden gebeten.