Vlaanderen Boven, waar de vakantie naar Spanje wijst, zong Raymond van het Groenewoud. Dichter bij huis is het echter net zo goed mogelijk om een geslaagde zomervakantie voor het gezin te hebben. Duitsland biedt verschillende geschikte plekken voor jong en oud. We zetten er een paar op een rijtje.

Eifel Duitsland

© Pixabay.com

Vulkanische meren in de Eifel

Bij de plaats Daun in de Eifel ligt een drietal vulkanische meren waar volop gerecreëerd kan worden. Zwemmen, varen, waterfietsen is allemaal mogelijk. Er is een ruim aanbod aan hotels en vakantieparken in de regio om te verblijven. In de omgeving is veel te doen. Vlakbij Daun vind je een wildlife- en avonturenpark waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken met zowel dieren als speelattracties. Wil je een keer de berg af over een rodelbaan, dan kan dat ook in de nabije omgeving.

Tropisch witte zandstranden op Rügen

De Duitse eilanden genieten weinig bekendheid in Vlaanderen en elders in Europa, maar hebben zeker wat te bieden. In het bijzonder Rügen, in het noordoosten van het land. Het eiland is per brug bereikbaar vanaf het vaste land en kenmerkt zich door prachtige witte zandstranden die aan tropische bestemmingen doen denken. In totaal is er 60 kilometer aan strand op het eiland en kan er dus volop op en aan het water gerecreëerd worden. Je kunt er ook een rondrit maken per stoomtrein. Vergeet ook niet het natuurschoon, namelijk de nationale parken op het eiland en de indrukwekkend krijtrotsen. In de populaire toeristenplaats Sellin is een mooie pier met een sfeervol restaurant erop dat zeker één van de hoogtepunten van Rügen is. Het eiland zit vol met gezinscampings, hotels en andere vormen van accommodatie en is dus zeker berekend op toeristen.

Sauerland Duitsland

© Pixabay.com

Ondergronds en op het water in Sauerland

Dat je in Sauerland in de winter goed terecht kunt is niets nieuws, de bekende wintersportplaats Winterberg ligt namelijk in het gebied. Maar ook in de zomer is er genoeg te doen. Er kunnen verschillende imposante burchten bezocht worden, zoals het 800 jaar oude Schnellenberg. Je kunt mijnschachten bezoeken, zoals in Ramsbeck, waar je met een mijntrolly wel anderhalve kilometer de mijn in gaat. Sauerland is eveneens rijk aan grotten, zoals de Attagrot, die de mooiste én grootste druipsteengrot is die je in Duitsland kunt vinden. Watersport kan beoefend worden op één van de twintig stuwmeren in Sauerland. Het water is er van uitstekende kwaliteit. Zowel de surfer als de visser kan er zijn hart ophalen. Voor de kleine toerist zijn er verschillende pretparken in het gebied, zoals Fort Fun Abenteurland, dat geheel in de stijl van het Wilde Westen gebouwd is. Net als in de Eifel kun je in Sauerland rodelbanen vinden waar je een afdaling kunt wagen.

Milieusticker Duitsland kopen in België

De Eifel, het eiland Rügen en Sauerland zijn slechts enkele voorbeelden van gebieden in het uitgestrekte Duitsland waar je een uitstekende zomervakantie kunt beleven met het hele gezin. Kies je ervoor om een stad in Duitsland te bezoeken? Sta dan even stil bij de umweltzones die gelden voor de centra van veel Duitse steden. Je kunt je milieusticker Duitsland kopen in België, zodat je voorbereid de grens over kunt steken.