Je kent het probleem vast wel: je hebt net een lange vlucht gehad en kan niet wachten tot je weer thuis of op je hotelkamer bent. Toch moet je nog even geduld hebben, want je bagage is nog niet gearriveerd. Samen met alle andere passagiers sta je hoopvol te wachten bij de lopende band, maar natuurlijk komt jouw bagage altijd pas als laatste voorbij. Heb je geen zin meer om te wachten op je bagage? Dan heb je geluk, want er zijn een aantal manieren om je bagage sneller terug te krijgen na een vlucht.

© Pxhere.com

1. Vlieg eersteklas
Een ticket voor de eersteklas is natuurlijk prijziger dan andere tickets, maar er zitten ontzettend veel voordelen aan vast. Natuurlijk is het fijn om meer beenruimte te hebben en om onbeperkte drankjes te drinken tijdens je reis. Na de reis houdt je geluk niet op, want de bagage van eersteklas passagiers wordt altijd als eerste op de band gelegd. Hoe werkt dit? Wanneer je incheckt met een eersteklas ticket, krijgt je bagage een speciaal label voor prioriteit. Alle bagage met deze labels wordt meteen op de band gelegd, waardoor jij als een van de eersten wegloopt met je koffer.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Breekbare bagage
Zit je er niet op te wachten om de hoofdprijs te betalen voor een eersteklas ticket? Dan is er ook nog een andere manier om je bagage sneller terug te krijgen. Deze tip is ook nog eens helemaal gratis! Wanneer je gaat inchecken kan je aangeven dat de inhoud van je koffer of tas breekbaar is. Medewerkers van het vliegveld zullen vervolgens een sticker op je bagage plakken waarmee de laders en lossers weten dat ze voorzichtig met je spullen moeten zijn. Dat zorgt ervoor dat je bagage langer netjes blijft, maar je krijgt je spullen ook als een van de eerste terug. Hoe komt dat? Breekbare bagage wordt altijd als laatste ingeladen om schade te voorkomen. De koffers die als laatste worden ingeladen, worden vervolgens ook weer als eerste uitgeladen. Zo hoef jij nooit meer lang bij de bagageband te wachten!

© Pixabay.com

3. Check als laatste in


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Het is misschien niet altijd mogelijk om een sticker aan te vragen voor breekbare bagage, bijvoorbeeld wanneer de medewerkers je bagage gaan controleren en je geen breekbare spullen bij je hebt. Toch is er een manier om je koffer alsnog als een van de laatste op het vliegtuig te krijgen. De laders en lossers op het vliegveld werken namelijk alle karren met bagage op chronologische volgorde af. De kar die het eerste arriveert, wordt dus ook als eerste ingeladen. De eerste kar is altijd gevuld met de bagage van de personen die als eerste inchecken, dus hoe zorg je ervoor dat jouw bagage op de laatste kar terecht komt? Precies, je moet een van de laatste personen zijn die incheckt. Wacht niet tot het allerlaatste moment, want je wil je vlucht niet missen!