Wereldwijd hebben behoorlijk veel mensen last van vliegangst. Dat is een heel vervelende aandoening die een behoorlijke impact op je leven kan hebben. Ook jij wil immers wel eens een reis naar de andere kant van de wereld boeken, maar dat is nu eenmaal niet vanzelfsprekend wanneer je vliegangst hebt. Er zijn overigens meerdere vormen van vliegangst, waarbij sommigen er meer last van hebben dan anderen. Wil je toch graag een vakantie boeken en op één of andere manier je vliegangst overwinnen? Dan worden hieronder alvast wat tips gegeven waar je misschien iets mee kunt.

©publicdomainpictures.net

Waar ben je bang voor?
Het eerste dat je moet doen, is erachter komen waar je nu precies bang voor bent. Natuurlijk, je vindt vliegen eng, maar wat is er dan precies zo eng aan het vliegen? Waar ben je eigenlijk bang voor? Dat kan heel verschillend zijn. Sommigen hebben bijvoorbeeld hoogtevrees of claustrofobie, terwijl andere weer bang zijn voor een technisch mankement aan het vliegtuig of voor de welbekende turbulentie. Bedenk je zelf goed waar je precies bang voor bent en waarom. Schrijf dit vervolgens op.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Zoek een weerwoord
Het klinkt vreemd, maar het werkt om met jezelf in discussie te gaan en jezelf ervan te overtuigen dat de angst helemaal niet gegrond is. Wanneer je bijvoorbeeld bang bent voor de falende techniek van het vliegtuig, is het bijvoorbeeld goed om eens voor jezelf te onderzoeken hoe secuur en vaak de vliegtuigen worden gecontroleerd voordat deze opstijgen. En wanneer je bang bent voor vreemde geluiden tijdens het vliegen, kun je jezelf verdiepen in de techniek van het vliegtuig zodat je de geluiden thuis kan brengen. Ook bij turbulentie is de angst ongegrond. Hoewel het heel vervelend kan zijn en iedereen die het wel eens mee heeft gemaakt daar over mee kan praten, hoort het er gewoon bij en is het écht niet gevaarlijk.

© pxhere.com

Zorg voor genoeg afleiding
Ga je avontuur toch aan en besluit je een vliegvakantie te boeken? Zorg dan dat je niet angstig bent voor de angst en hele tijd er mee bezig bent. Ofwel: zorg ervoor dat je tijdens de vlucht genoeg afleiding hebt. Neem bijvoorbeeld een leuk boek mee of zoek vooraf goede muziek uit die je in het vliegtuig kunt luisteren. Sommige mensen kiezen er voor om tijdens het vliegen een film te kijken of te gamen. Als je maar afleiding hebt!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Vertrouw de piloot
Piloot word je niet zomaar. Het zijn heel vaardige mensen die precies weten waar ze mee bezig zijn. Wanneer je in het vliegtuig stapt, is het belangrijk om jezelf over te geven en te vertrouwen op de volledige crew van het vliegtuig. Zij zorgen er dagelijks voor dat honderden mensen veilig op hun bestemming komen en zijn daarin gespecialiseerd. Heel erg gespannen? Maak dan eens een praatje met één van de medewerkers. Zij zijn er vaak namelijk meester in om mensen gerust te stellen. Je kunt eventueel ook wat ademhalingsoefeningen doen. Daarmee ontspannen je spieren en daar word je vervolgen automatisch rustiger van.