Het is nog maar pas geleden dat je je voeten weer op vertrouwde thuisbodem zette, maar nu al word je desondanks omvangen door een standvastig en niet te misplaatsen gevoel van ontstentenis, van een leemte. Een gemis naar de plek waar je je tot voor kort nog waande in paradijselijke contreien, en daar nu abrupt een einde aan is gekomen. Met je gebruinde huid als souvenir en levendige herinnering aan een aantal dagen vol weelderigheid en relaxte tijden die tijdens jouw reis oneindig lang leek. Je hebt het zwaar te pakken: de post-travel-blues. Het liefst wil je dan ook meteen weer een gloednieuwe reis boeken. Niet getreurd, met deze tips is je reislustige ziel voor even beteugeld.

© Pixabay.com

Houd de herinnering levend
Bundel al je exotische vakantiekiekjes in een fotoalbum. Je zult zien dat je alleen al door het sorteren van de vakantiefoto’s jouw beste vakantieherinneringen weer levendig voor het geestesoog verschijnen. Tevens heb je op deze manier een prachtig naslagwerk vol herinneringen die je voor altijd in je hart hebt gesloten en op ieder moment weer tot leven kunt brengen. Eén louter bijzondere kiek als canvasdoek aan de muur en in je verbeelding waan je je weer op dat speciale moment op die bijzondere plek, die uitsluitend en alleen jij in je hoofd af kunt spelen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Chef du vakantie
Tijdens je trips heb je natuurlijk speciale gerechten -uitsluitend voorkomend in een bepaalde streek- genoten. Deze gerechten zijn net zo goed als dat foto’s dat zijn een levendige herinnering aan jouw tijd in die streek. Haal je handen dus uit de mouwen, bind je schort voor en kook één van deze lokale streekgerechten voor het terugkerende vakantiegevoel.

© Pixabay.com

Blijven dromen
Je reislustige ziel is áltijd klaar voor nieuw avontuur. De hang naar nieuwe herinneringen en nieuwbakken verhalen is te allen tijde onstuimig op de achtergrond aanwezig, klaar om in uitvoering gebracht te worden, klaar om opnieuw in het diepe te springen. Ongebreideld en hevig verlangend naar meer en nieuw te ontdekken terrein. Pak je computer erbij en ga online nieuwe plaatsen ontdekken voor op je ‘to-visit-lijst’. Versier een ‘vakantie-spaarpot’ en gooi bij elk opkomend vakantieverlangen een lieve duit in deze pot. Een leuk spaarcentje voor je volgende trip en een stapje dichter bij je volgende zomervakantie avontuur.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tevreden zijn in het hier en nu
Wellicht een lastige voor de rasechte reisverslaafden: tevreden zijn in het hier en nu. Op dit moment en op deze plaats. Maar er is bijna niets wat niet te leren valt, en dat geldt ook voor deze prima aan te leren kwestie. Immers, een gedachte kan je sturen, en ’t is aan jou in welke richting. Zie het zo: gedachte- gevoel- gedrag. Hoe positiever je gedachten, hoe beter jij je voelt en je daar naar gedraagt, ook in deze kwestie. Naast de sleur van alledag is er genoeg ruimte voor vakantiewaardige uitjes, een heerlijk streekwijntje op het terras of tapas eten in je lievelingsrestaurant bijvoorbeeld.