Je kent het vast wel. Net aangekomen op je zonovergoten vakantie accommodatie wil je je lekker installeren en gelijk zijn ze er weer: die vervelende muggen. Wil jij aan het einde van jouw zomervakantie niet helemaal lek gestoken zijn? Volg dan onze anti muggen tips op! Hiermee voorkom je het eeuwigdurende gezoem van de kleine beestjes en ga je hun beten zo veel mogelijk tegen. Ben je toch gestoken? Dan is de oplossing nooit ver weg!

mug

© Pixabay.com

Waarom komt die mug op mij af?
Er zijn diverse zaken die er toe kunnen leiden dat muggen juist op ons af komen. Zou het onze lichaamswarmte zijn, de aanwezigheid van licht in onze omgeving of toch de zoete smaak van ons bloed? Daar komt nog eens bij dat de ene persoon veel meer bij de kleine stekende insectjen in de smaakt valt dan de ander. Ben je eenmaal geprikt, dan is de jeuk nog tot daaraan toe. Een stuk vervelender echter is het constante gezoem van de diertjes, waardoor veel mensen de slaap niet kunnen vatten.

Muggen uit de buurt houden
Om zo veel mogelijk te voorkomen dat de muggen je prikken of zelfs maar bij je in de buurt komen kun je een aantal voorzorgsmaatregelen treffen. Een muskietennet of klamboe over je bed of zelfs hangmat werkt vaak uitstekend, als je hem tenminste altijd goed sluit. Ook kun je voor je ramen een hor-gaas bevestigen. Dit is verkrijgbaar met gemakkelijk te bevestigen klittenband. Verder houden muggen absoluut niet van windstromen en tocht. Een ventilator aan laten staan in je vakantie accommodatie is dan ook een goed idee. Daarnaast kun je een anti-muggen stekker aanschaffen. Een kwestie van in het stopcontact steken en weg zijn die muggen! Het mooie is dat deze zelfs werkt wanneer je je raam open laat staan. Tevens is het de elektronische vliegenmepper, waarmee je met één druk op de knop een mug of ander insect elektrocuteert. In meer exotische gebieden kun je je het beste weren met een DEET spray.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Toch gestoken: de jeuk verhelpen
Als je gestoken bent door een mug zijn er verschillende middeltjes en trucs waarmee je de hoogst irritante jeuk kunt doen verminderen. Zo kun je bij de drogisterij een speciale balsem voor insectenbeten kopen, waarmee de jeuk snel afzwakt. Heb je dit niet bij de hand, dan kun je ook met een droog stukje zeep over het plekje wrijven of een klein dotje tandpasta op de beet smeren. Daarnaast is er ook de Bite Away. Dit is een klein elektronisch apparaatje dat werkt met een plaatselijke verwarming op de huid. Door het apparaat op je muggenbeet te zetten en het knopje in te duwen wordt de beet tot 51 graden verwarmd. Hierdoor wordt direct een vermindering van de huidirritatie ingezet. De Bite Away heeft twee standen: één van 3 seconden voor kinderen en één van 6 seconden voor volwassenen.