Sri Lanka is een fantastisch land waar je de vakantie van je leven kunt beleven. Twijfel je nog of je wel een vakantie moet boeken in dit land. Lees dan snel onderstaande redenen om naar Sri Lanka te gaan en voor je het weet heb je alsnog een accommodatie in dit prachtige land geboekt.

© wikimedia.org

In Sri Lanka vind je alles!
Er zijn weinig landen zo veelzijdig als Sri Lanka. Je vindt hier letterlijk alles. Of je geïnteresseerd bent in cultuur, avontuurlijke activiteiten of juist de natuur en ontspanning: het is in dit bijzondere land allemaal mogelijk.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Spot olifanten!
Als je van wildlife houdt, kun je eigenlijk meteen al gaan boeken. Je kunt in Sri Lanka onder andere wilde olifanten zien. Een bijzonder moment vindt tijdens het drooge seizoen plaats als alle olifanten samen naar de randen van een meer trekken.

Het is er heerlijk rustig
Een ander voordeel van Sri Lanka is dat het er stukken rustiger is dan in bijvoorbeeld India. Buiten steden als Colombo en Kandy kun je genieten van een heerlijk aangename rust.

Er zijn nog veel meer dieren!
Olifanten zijn trouwens niet de enige wilde dieren die je hier kunt ontmoeten. Apen, buffels, krokodillen, rendieren: ze komen allemaal voor in dit land. Ook kun je er bijzondere en zeldzame vogels spotten.

© wikimedia.org

Heerlijke keuken
De keuken van Sri Lanka is onovertroffen. Je kunt hier de meest heerlijke gerechten bestellen die qua smaak ook erg uiteenlopen. Als liefhebber van eten, zul je hier zeker niet teleurgesteld worden.

Prachtige surfspots
Houd je van surfen? Ook dan is Sri Lanka een fantastische bestemming. Je vindt in dit land namelijk de allerbeste surfspots van Zuid-Oost Azië. Vooral Arugam Bay is ontzettend populair onder surfliefhebbers.

Hiken
Niet alleen voor de surfsport is Sri Lanka bij uitstek geschikt. Je kunt er ook fantastisch hiken op de verschillende bergen in het land. Kleine tip: ga niet in één keer naar de top maar stop af en toe onderweg om te genieten van het schitterende uitzicht of om foto’s te maken.

Veel bomen
Een groener eiland dan Sri Lanka ga je niet snel vinden. Er zijn talloze bomen op het eiland te vinden en dan met name palmbomen. Dat geeft het geheel een erg mooi zicht!

Nog niet toeristisch
Hoewel er al heel wat organisaties zijn die een reis naar Sri Lanka aanbieden, is het stukken minder toeristisch dan andere landen in Azië. Je komt er minder backpackers tegen en ook groepen toeristen zijn er zeldzamer. Profiteer snel van dit feit voordat de rest van de wereld dit fantastische land ook ontdekt en het overspoeld wordt door toeristen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Combineer het met de Malediven
Nog een hele goede reden om een vakantie naar Sri Lanka te boeken: je kunt dit namelijk perfect combineren met een reis naar de paradijselijke Malediven!