Veel mensen hebben al wel eens van Lissabon gehoord, maar Sintra is veel minder bekend. Sintra is een kleine stad vlakbij Lissabon en wanneer je deze zomervakantie naar Portugal gaat, is het het overwegen waard om deze mooie stad te bezoeken. Sintra staat namelijk op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het heeft mooie parken, schitterende kastelen en andere mooie gebouwen. Voorbeelden hiervan zijn de Pena Palace, Castelo dos Mouros en Quinta da Regaleira.

© Pxhere.com

Hoe kom je van Lissabon naar Sintra?
Je kunt met de trein naar Sintra reizen. Je moet de trein nemen vanaf het Rossio station in het centrum van Lissabon. Op doordeweekse dagen vertrekt deze trein elke 20 minuten. Op zondagen vertrekt deze trein elk uur. De reis naar Sintra duurt ongeveer 40 minuten. Je kunt ook met de auto gaan. Dat kost ook ongeveer 40 minuten. Je moet dan via de A37 rijden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Sintra: magie
Sintra zelf is schitterend, maar het is ook mooi om het magische gedeelte van Sintra te bezoeken. Dit ligt net iets buiten de stad. Je moet bus 434 nemen vanuit de stad. Dit is een hop-on and hop-off bus. Aan het begin van deze reis zul je het Palácio Nacional de Sintra zien. Daarna kom je langs het Palacio da Pena en alle andere mooie bezienswaardigheden.
Het is handig om vooraf te bedenken welke bezienswaardigheden je wilt zien. Het is namelijk goedkoper om vooraf de ticketkoop te combineren met andere bezienswaardigheden. Het is ook handig om je tickets online te kopen, omdat het er nog al druk kan zijn.

Palacio da Pena
Het Palacia da Pena is als een sprookje. Het paleis is gebouwd op het hoogste punt van de regio. De koning was creatief en dat is te zien aan het kasteel en het park er om heen. Het is aan te raden om zowel het paleis als het park te bezoeken.

Castelo dos Mouros
Dit kasteel neemt je mee naar het ‘Lord of the rings’-gevoel. Wanneer je helemaal boven bent, zie je een adembenemend uitzicht.

© Pixabay.com

Quinta da Regaleira
Dit is een netwerk van ondergrondse passages en moeilijk te vinden, maar zoek tot je het gevonden hebt, want het is zeer de moeite waard. Het meest bijzondere aan dit park zijn de Inverted Towers. Wanneer je bij het Palácio Nacional de Sintra bent, is het ongeveer 500 meter wandelen om Quinta da Regaleira te bereiken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wanneer is Sintra op z’n mooist?
In Sintra is het klimaat anders dan in Lissabon. Het is er ongeveer 3 tot 5 graden koeler dan in de hoofdstad van Portugal. Je kunt het beste de stad bezoeken op de namiddag of in de ochtend. De mooiste periode om Sintra te bezoeken is in de lente of in het begin van de herfst.