Schladming is een uitstekend gebied om te skiën in Oostenrijk. De liften behoren tot één van de mooiste systemen ter wereld. In deze blog lees je zes tips over de skimogelijkheden en waarom een trip naar Schladming de moeite waard loont. Daarnaast staat Schladming bekend voor de roemruchte wereldbeker helling op Planai en organiseert één van de belangrijkste afdaling skiwedstrijden ter wereld. Een bruisend après-ski maakt het plaatje compleet. Diederik reizen biedt een 5-daagse reis naar Schladming aan.

Skivakantie
© Diederikreizen.be

De Dachsteingletsjer, ideaal op een zonnige dag

De Dachstein Gletsjer ligt op een steenworp afstand van het centrum van Schladming en makkelijk te bereiken via een pendelbus. Met zo een 2.700 meter hoogte is de Dachstein Gletsjer een unieke ervaring tijdens een zonnige winterdag. Naast het unieke panoramische uitzicht ben je eveneens sneeuwzeker. Voor wie op zoek is naar avontuur, kan eveneens met een sneeuwscooter de skipistes bereiken.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Off-piste onder leiding van een gids

Voor de gepassioneerde off-skiër biedt Schladming uitstekende mogelijkheden. U kan met de Hauser Kaibling Bergbahn naar de bergtop gaan, van waaruit u naar een open gebied zonder bomen kan skiën. U kan altijd een skigids inhuren om mee te gaan of een gids vragen die alle off-pistes in het Schladming-gebied op zijn duimpje kent.

Langste rodelbaan van Oostenrijk

Schladming mag er apetrots op gaan om over de grootste rodelbaan van Oostenrijk te beschikken met een lengte van 7,4 kilometer. De gemeten maximale snelheid ligt om en bij de 70 kilometer per uur. De snelheid bepaalt u zelf, want u kan remmen en sturen. De baan is zowel overdag als ‘s avonds geopend. Het is bijzonder cool wanneer het donker is en de rodelbaan verlicht is.

Skivakantie
© Diederikreizen.be

Johann in Tirol en de après-ski

In Hohenhaus Tenne kunnen honderden after ski-gasten een feestelijke sfeer opsnuiven op een oppervlakte van meer dan 3000 vierkante meter. Tiroler hits zoals Johann in Tirol galmen uit de luidsprekers. Dansen op de tafels en de polonaise zijn er alledaagse kost. De Hohenhaus Tenne is een klassieke houten blokhut aan de voet van de helling, zodat u tot aan de deur kan skiën. Hohenhaus Tenne verandert iets later in de avond in een nachtclub. ‘s Middags is het een uitgelezen plek om “weissbier’ te drinken na een lange dag op de berg.

Skiën op de WM piste

Planai biedt één van de beste pistes ter wereld en is wereldberoemd omwille van de zwarte piste die wordt gebruikt bij de afdaling van het het wereldkampioenschap van de Ski World Cup. Ervaren skiërs mogen deze piste niet missen, als u wil weten hoe een echte Word Cup-piste aanvoelt. De helling is groot waardoor het mogelijk is om het uit te proberen. Als het u lukt om in één tijd zonder pauze van boven naar beneden te skiën, moet u zichzelf op de schouder kloppen. Velen voelen zich geroepen, maar weinigen zijn uitverkoren!


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Night Race, uniek in de wereld

Jaarlijks organiseert Schladming een speciale attractie die Night Race wordt genoemd en is een onderdeel van de FIS Word Cup Slalom die de hele wereld rondreist. Voor de manche van het skikampioenschap komen 50.000 bezoekers naar Schladming afgezakt. Het evenement zorgt voor een speciale atmosfeer binnen de stad. De datum van het evenement vindt altijd de vierde week van het nieuwe jaar plaats. Ongetwijfeld een trekpleister als je in die periode in de buurt bivakkeert met Diederik Reizen.