Griekenland en zijn eilanden blijven (terecht!) erg in trek bij toeristen tijdens de zomervakantie. Ook wie wil genieten van een mooie nazomer kan er terecht. Hou je niet van de drukte zoals die op Kreta of Rhodos heerst, kies dan voor het kleinere, idyllische Griekse eiland Santorini.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Santo wat?
Santorini is een relatief klein eiland dat gevuld staat met diverse pittoreske dorpjes. Fira is het grootste “stadje” en is vrij centraal gelegen. Imerovigli is een dorpje met ongelofelijk uitzichten en Perissa is de thuishaven van de bekende zwarte stranden en overigens ook goedkope accommodaties. Ook al zijn elk van deze dorpen bijzonder mooi, toch komen zo goed als alle toeristen maar voor één dorp. Het beroemde witte dorp dat je overal ziet verschijnen op de postkaarten en het kenmerk van Santorini is. De naam van dit dorp? Oia. Er zijn van die bestemmingen die je onvermijdelijk teleurstellen eens je er echt bent. Venetië in de zomer kan moordend druk zijn, de Mona Lisa is ontzettend klein en veel te druk. Maar Oia en Santorini? Dat is even prachtig in de realiteit dan als je het op zo’n postkaartje ziet.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Zonsondergangen in Oia
Het mooiste moment van de dag op Santorini en het dorpje Oia is net zoals ongeveer overal anders: de zonsondergang. Tijdens het verkennen van het eiland en het dorp bekijk je dan ook elke locatie met dat in het achterhoofd.

Het kasteel van Oia
Zonder enige twijfel één van de meest bekende spots om een zonsondergang te zien. Als je ervoor gaat zorg dan dat je er een uurtje op voorhand bent, zo ben je zeker van het ideale plekje. Het kan er ontzettend druk zijn! De zonsondergang is er dan ook prachtig. Ben je echter niet goed bestand tegen drukte? Dan zijn er nog tal van andere toplocaties.

De windmolen
Wanneer je in Oia bent valt de windmolen je meteen op. Hij rijst op uit het pak aan witte huizen zoals de lokale versie van een wolkenkrabber. Zoek dan ook een leuke spot dichtbij en gebruik de windmolen als centraal punt van jouw zonsondergang. Idyllisch mooi!

©maxpixel.freegreatpicture.com

Eender waar je wilt
De gouden tip? Verken dit pittoreske dorpje en vind jouw eigen favoriete plekje. Elk stukje Oia is zonder twijfel een postkaart waard. Maak daar dan ook gretig gebruik van.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Enkele tips
Ben je van plan een zonsondergang op Santorini mee te pikken? Zoek dan op voorhand enkele leuke foto’s op zodat je weet waar ongeveer je wenst te staan voor de avond. Google best ook op voorhand hoe laat de zon dan exact onder gaat. Zo voorkom je dat je te vroeg bent of nog erger: te laat. Ben je niet zeker waar naartoe te gaan? Volg dan gewoon de mensen met een camera in de hand. Je kunt ze echt niet missen!