Ben je op zoek naar een korte vliegvakantie, die je toch meeneemt naar een plaats hier heel ver vandaan? Kies dan voor een trip naar het Verenigd Koninkrijk, waar je een reis in de tijd maakt. Daar vind je namelijk enkele van de mooiste en best onderhouden kastelen ter wereld terug, die dateren van uit de Middeleeuwen. Tegenwoordig worden ze voor verschillende doelen gebruikt, van unieke accommodatie tot de scène van een Hollywoodfilm. Hieronder vind je een lijstje van de 7 mooiste kastelen in het Verenigd Koninkrijk.

1. Windsor Castle, Berkshire
Dit pareltje is één van de oudste en grootste gebouwen ter wereld. De allereerste beginselen van dit gebouw werden meer dan negenhonderd jaar geleden gebouwd, in de tijd van Henry I. Sindsdien is het grondgebied, dat meer dan honderdvijftig duizend vierkante meter groot is, volgebouwd met kamers en tuinen. Als bezoeker krijg je een unieke rondleiding in enkele van de meer dan duizend kamers, en krijg je de kans om enkele van de mooiste koninklijke voorwerpen te zien.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Leeds Castle, Kent
Leeds Castle werd gebouwd op een eiland in een meer, compleet met slotgracht en ophaalbrug. Het ligt op minder dan vijftig kilometer van Londen, en deed ooit dienst als verblijfplaats van Edward I en Henry VIII. Het kasteel opende pas in 1976 zijn deuren voor het grote publiek, na een grondige renovatie.

© commons.wikimedia.org

3. Warwick Castle, Warwick
De beginselen van dit kasteel werden gebouwd door niemand minder dan Willem de Veroveraar. Niet alleen het gebouw zelf is prachtig, ook de bijhorende Victoriaanse rozentuin is de moeite waard. Pas in 1978 werd deze plaats toegankelijk voor het grote publiek, en sindsdien wordt de locatie vaak gebruikt voor re-enactments van Middeleeuwse gevechten. De voorbije jaren werd er heel wat geld in de heropbouw en restauratie van dit gebouw gepompt.

4. Edinburgh Castle, Scotland
Het magnifieke Edinburgh Castle is ongetwijfeld het mooiste en meest bezochte kasteel op deze lijst. Het werd gebouwd vlak naast een dode vulkaan, en de stad Edinburgh groeide langzaamaan om het kasteel heen. Het is een belangrijk onderdeel van de Britse geschiedenis en daarom zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

5. Caernarfon Castle, Wales
Dit prachtige gebouw, met zijn vijfhoekige torens, staat niet zonder reden op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het paleis begon als een houten verdedigingsmuur voor King Edward, vanwaar hij een prima uitzicht had over het eiland, maar groeide uiteindelijk uit tot een volwaardige koninklijke verblijfplaats.

6. Alnwick Castle, Northumberland
Fans van de Harry-Potterfilms zullen dit kasteel ongetwijfeld herkennen als Hogwarts, de school waar deze boeken en films zich afspelen. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen en de magische sfeer die er hangt op te snuiven.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

7. Hellifield Peel Castle, Yorkshire
Het Hellifield Peel Castle ligt genesteld in een prachtige vallei in Yorkshire. In 2007 werd dit kasteel helemaal gerenoveerd, en dient sindsdien als hotel. De perfecte locatie om eens een nachtje door te brengen.