Italië is een gigantisch populair vakantieland en er zijn dan ook tal van streken en regio’s waar je een zeer gevarieerde vakantie kunt beleven. Sicilië is misschien wel één van de meest geliefde regio’s bij toeristen. Dat komt omdat dit eiland zeer veelzijdig is waardoor je jezelf eigenlijk nooit hoef te vervelen tijdens je vakantie. Bovendien is het er vaak heerlijk weer en geniet je natuurlijk van de zee en het strand. Reden genoeg voor Diederik Reizen om een bijzondere achtdaagse reis naar het land te organiseren.

Sicilië

© Pixabay.com

Eerste dagen
De reis start eigenlijk al in België. Op de eerste dag wordt er vanuit Brussel naar Catania gevlogen. Op die luchthaven staat er al autocar te wachten waarmee je naar het hotel gebracht wordt. Verder staat er de eerste dag niets op het programma. De twee dagen erna bekijk je tal van verschillende bezienswaardigheden. Tijdens deze bijzondere reis van Diederik Reizen word je bijvoorbeeld meegenomen naar de Etna, misschien wel de bekendste nog actieve vulkaan ter wereld. Als het weer een beetje mee zit, ga je zelfs helemaal naar de top. Vervolgens bezoek je citroen- en sinaasappelplantages waar je uiteraard ook van deze vruchten kunt proeven. Verder worden er historische steden bezocht als Taormina waar de restanten van een Romeins theater te vinden zijn. Ook een bezoek aan Siracusa staat op het programma. Hier vind je onder andere het huis van Archimedes. Griekse mythen komen tijdens je vakantie tot leven tijdens het bezoek aan het eiland Ortigia, de geboorteplaats van Arethusa. Tot slot ga je op de derde dag naar Catania. In deze grote stad zijn veel culturele bezienswaardigheden te vinden zoals de Dom en het grafmonument van de bekende componist Vincenzo Bellini.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Heel veel bezienswaardigheden
Ook de daarop volgende dagen worden er verschillende steden en historische bezienswaardigheden bezocht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Romeinse Villa del Casale en Agrigento dat vroeger door Pindarus ‘de mooiste stad der mensheid’ werd genoemd. Ook bezoek je het paleis van de Noormannen en de vallei der Tempels. Deze laatste is een Griekse kolonie die al in de vierde eeuw voor Christus werd gesticht. Eigenlijk worden er bijna iedere dag excursies georganiseerd tijdens deze reis. Natuurlijk heb je ook nog genoeg vrije tijd die je uiteraard helemaal zelf kunt invullen.

Sicilië

© Pixabay.com

Luxe hotels
Gedurende deze reis verblijf je in twee verschillende hotels. Het zijn beide luxe viersterrenhotels. De eerste dagen verblijf je in Hotel Orrizzonte dat midden in een tropische tuin met palmbomen ligt. Vanuit het buitenzwembad heb je een prachtig uitzicht op de Etna en er is in het hotel een groot restaurant inclusief terras aanwezig. Hier wordt er tijdens het verblijf in dit hotel ook gegeten. De kamers hebben allemaal airconditioning en je kunt gebruik maken van gratis WiFi. Het tweede gedeelte van deze reis van Diederik Reizen verblijf je in Hotel Splendid La Torre in Mondello. Hier kun je vanuit je kamer rechtstreeks naar het buitenzwembad. Bovendien beschikt ook hier iedere kamer over airconditioning. Je kunt rondom het hotel heerlijk in de tuinen wandelen of een drankje aan de bar nuttigen.