Wie aan Dubai denkt, komt al snel uit bij de gigantische ultramoderne gebouwen die het ene na het andere record breken qua hoogte en grootte. Buiten deze gebouwen is er echter nog veel meer in Dubai te zien. Er zijn een paar bezienswaardigheden en activiteiten in Dubai die je daar misschien niet verwacht, maar die je zeker niet mag missen als je hier verblijft. Hieronder wordt het voor je op een rijtje gezet.

© Pexels.com

Oude Dubai
Als je alle moderne gebouwen ziet, denk je misschien dat Dubai weinig tradities en cultuur kent. Dat is absoluut niet waar. Bezoek vooral eens het oude Dubai in de Al Fahidi Historical Neighbourhood. Hier vind je nog oudere huizen en gebouwen en kun je zien hoe het ooit was. Het is zelfs mogelijk om een tour te boeken met een Emirati van de Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Ze nemen je mee door de wijk en leren je van alles over de unieke cultuur. Tijdens de tour, die ‘s ochtends plaats vindt, krijg je ook een heerlijk traditioneel ontbijt voorgeschoteld en vertelt de Emirati je alles over de oude en de nieuwe cultuur van de Verenigde Arabische Emiraten.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Fantastische keuken
In Dubai leven ongelooflijk vele verschillende nationaliteiten en culturen. Toch is de keuken van Dubai zelf over heel de wereld beroemd. De lekkerste gerechten vind je echter niet in de grote hotels of dure resorts, maar in Deira, één van de oudere wijken in Dubai. De wijk is heel diverse met verschillende nationaliteiten en daardoor ook de verschillende smaken en specialiteiten die samen komen. Boek een food tour door deze wijk en je weet niet wat je allemaal proeft. Vooral de Palestijnse Falafel en de Egyptische Feteer (pizza) zijn om je vingers bij af te likken. Door in deze wijk de zeer uiteenlopende gerechten te proeven, besef je pas echt de enorme diversiteit die in de stad te vinden is.

© Pixabay.com

Overnacht in de woestijn
De stad even helemaal beu? Dan is er eigenlijk maar één optie over: de woestijn in. Wanneer je met de auto een uur naar het zuiden rijdt, lijkt het alsof alles wat je hiervoor zag één grote droom was. Er is geen enkel gebouw bebouwing meer te zien en alles wat over is, zijn zandduinen en de felle zon die aan de strakblauwe lucht schijnt. Het is de grootste zand woestijn ter wereld en het is de perfecte plaats om even alle drukte van de stad te ontvluchten. Het is mogelijk om met een groep safari mee te gaan en een nacht in de woestijn door te brengen. Je overnacht dan in een traditioneel Bedoeïenen kamp en daarbij eet je uiteraard ook hun voedsel. Terwijl je de zon langzaam ziet verdwijnen, geniet je van kip en kamelenvlees.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Luchtballon
Dubai staat bekend om de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Je kunt hier echter nog hoger komen als je wil. Als je de woestijn echt goed wil zien vanaf grootte hoogte, ga dan met een luchtballon omhoog en geniet van de prachtige weerspiegelingen die de zon veroorzaakt op de duinen waardoor mensen de vreemdste dingen gaan zien.