Er zijn van die plaatsen op de wereld die zo uniek zijn dat je er geweest moet zijn om te geloven wat je ziet. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan bijzondere bouwwerken of natuurlijke fenomenen die in de loop der tijd onder invloed van de elementen ontwikkeld zijn tot een prachtige plaats om te bezoeken. Je hoeft er niet altijd ver voor te reizen, ook in Frankrijk vind je zo’n plaats: de zoutvlaktes bij Aigues Mortes. Dit bijzondere meer heeft een roze gloed en wordt bewoond door, hoe kan het ook anders, een grote kolonie flamingo’s. Zet deze plaats maar op je bucketlist want het is ongelooflijk bijzonder!

© wikipedia.org

Roze meer
Wie dacht dat je voor roze water naar de andere kant van de wereld moet reizen, zit behoorlijk mis. We kennen natuurlijk allemaal het Lake Hillier in Australië of de wereldberoemde Pink Lagoon in Mexico. Ook in Frankrijk is een bijzonder natuurlijk fenomeen te vinden waarbij het water roze is. Dit zijn de zoutvlaktes bij Aigues Mortes. De zoutvlaktes die dit unieke meer vormen worden Le Salin D’Aigues genoemd. In de volksmond heet het ook wel Les Salins du Midi. Het meest nabij gelegen dorpje is Aigues Mortes en het meer zelf ligt in een moerasgebied in Zuid-Frankrijk, Camargue geheten. Dit alles is relatief dicht bij de stad Montpellier te vinden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Flamingo’s

© Pixabay.com

De wetenschappelijke verklaring van de opvallende roze kleur die het meer heeft, is te vinden in de algen die in het zout en het water leven. Hoe meer algen, hoe rozer het water. En gek genoeg wordt de kleur van de verschillende groepen Flamingo’s die er wonen hier ook door beïnvloed. Het meer is een bezienswaardigheid op zichzelf met op de achtergrond een prachtige stadsmuur die wel wat weg heeft van kasteelmuren. Overal op dit meer en de omliggende meren zijn flamingo’s te spotten. Wanneer je in de buurt van het muur of in Montpellier op vakantie bent, moet je zeker een dagtocht maken naar Les Salins du Midi.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Treinrit langs alle hotspots
Je kunt het meer natuurlijk op eigen houtje bezoeken. Wanneer je echt alle highlights wil zien en niets wil missen, is het aan te raden om via de website van Salin D’Aigues Mortes een kaartje te kopen voor een rondrit. Voor slechts tien euro kun je anderhalf uur met een treintje mee langs alle hotspots. Het is daarnaast ook mogelijk om een fietstour te maken van ongeveer drie uur. Dit kost zo’n 27 euro. Op deze wijze beleef je een veelzijdige vakantie vlakbij één van de meest bijzondere natuurverschijnselen van heel Europa!