Mexico is een zeer populair vakantieland. Naast het lekkere weer en de prachtige stranden is er namelijk ontzettend veel te zien en te beleven in dit land. De meeste mensen die hier naar toe gaan, boeken hun vakantie naar Playa del Carmen. Dit is een toeristisch plaatsje aan de kust in het oosten van het land. Playa del Carmen heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie: zon, zee, strand, een uitgestrekte boulevard en tal van bezienswaardigheden in de omgeving. Het is dan ook de meest populaire badplaats van Mexico. Maar wat is er dan allemaal te zien en te doen in Playa del Carmen? Waarom zou je echt een vakantie naar deze badplaats moeten boeken? Hieronder worden enkele bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje gezet.

© Wikipedia.org

Wondere onderwaterwereld
Hoewel er boven water genoeg te beleven valt, is de onderwaterwereld bij Playa del Carmen misschien nog wel het allermooiste. Je raakt gegarandeerd onder de indruk van de grootsheid van de natuur als je hier gaat snorkelen of duiken. Vooral Cozumel, een nabijgelegen eiland, is daarvoor uitstekend geschikt. Er zijn zelfs speciale snorkelparken te bezoeken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Nooit vervelen op Fifth Avenue
Deze lange en uitgestrekte straat staat gelijk aan spektakel. Hier is namelijk altijd iets te doen. Je kunt er heerlijk eten, winkelen, rondslenteren en natuurlijk ook op een terrasje zitten en uitgaan. Je kunt Fifth Avenue een beetje zien als de hoofstraat van de badplaats.

Muyil
Wanneer je besluit een vakantie naar Mexico te boeken, wil je natuurlijk ook het één en ander zien van de Maya’s, die hier vroeger woonden. Op ongeveer een uur rijden van Playa del Carmen, ligt één van de alleroudste Maya plekken die aan de oostkust te vinden zijn: De Muyil Mayatempel. Zekerde moeite waard voor degenen die van cultuur en historie houden.

Chitzen Itza
Over de Maya’s gesproken: ze zijn ook verantwoordelijk voor misschien wel de allergrootste en meest belangrijke bezienswaardigheid van heel Mexico: de Chitzen Itza. Deze Maya ruïnes behoren tot de zeven wereldwonderen en eigenlijk is je vakantie naar Playa del Carmen dan ook niet compleet als je hier geen bezoek aan hebt gebracht.

© Pixabay.com

Cenote
Ooit van cenotes gehoord? Deze onderwatergrotten zijn in heel Mexico te vinden en heel leuk om te bezoeken. Vooral omdat je er soms gewoon in kunt zwemmen. Rondom Playa del Carmen liggen meerdere van die Cenote. Zoals Chaak Tun, die op een slechts een kwartiertje afstand van het centrum van de badplaats te vinden is.

Uitgaan
Natuurlijk wil je tijdens je vakantie ook wel eens uitgaan. In Playa del Carmen is daar meer dan genoeg ruimte voor. Geniet bijvoorbeeld van een echte Mexicaanse tequila bij Hacienda Tequila of kijk je ogen uit bij de Coco Bongo club. Hier is het in het hoogseizoen elke avond feest met onder tal van artiesten en spectaculaire lichtshows.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Shopliefhebber?
Ook als shopliefhebber kom je in Playa del Carmen helemaal aan je trekken. Er zijn namelijk ontzettend veel winkels. Vergeet dan ook zeker niet om tijd in te ruimen om naar Paseo del Carmen te gaan, het grootste winkelcentrum van de badplaats.