Peru is de ideale reisbestemming als je op zoek bent naar prachtige natuur en een rijk koloniaal verleden. Een wandelreis biedt je zicht op het legendarische nalatenschap van het bekende Inca-volk, waarbij de afwisseling tussen kalme dagtochten en avontuurlijke ontmoetingen met inheemse Peruanen voor een onvergetelijke onderneming zorgen.

© commons.wikimedia.org

De volgende rondreizen in Peru bij Zuiderhuis laten je het mooiste van het land zien: van heuse canyons tot typerende dorpjes, het ‘Peru Profundo’ heeft na een dergelijke reis geen geheimen meer voor de rondreiziger.

Rondreis doorheen de Andesketen
De Andesketen doorloopt het hele Zuid-Amerikaanse continent en splitst zich in twee parallelle bergketens op ten noorden van Peru. Deze komen in het zuiden van Bolivië terug samen, waardoor de Altiplano ontstond, een hoogvlakte die beide landen doorkruist.

De vlakte ligt op een hoogte tussen 3500 en 4000 meter, en representeerde de bakermat van diverse culturen die zich in het Andesgebergte vestigden. Het vormde dan ook de basis van het bekende Inca-volk, vanwaar deze hun imperium uitbouwden.


De hoogtepunten van Peru ervaren op een ongedwongen manier.
Uitgelicht
Combineer het mooiste van Zuid-Amerika in een onvergetelijke reis!
Uitgelicht
Ontdek hier het aanbod rondreizen in Peru, individueel of in groep.
Uitgelicht

De Inca hadden veel respect voor de natuur, en dat wordt duidelijk dankzij de unieke bouwstijl van de Inca-steden. Deze vormen als het ware één geheel met de omliggende natuurlijke glooiingen van het landschap en de ligging ervan maakt een bezoek aan deze sites dan ook de moeite waard. Zo is er de legendarische citadel van Sacsayhuaman, Machu Picchu, het wereldwonder en natuurlijk Cuzco, de zogenaamde navel van de wereld. Dergelijke plaatsen laten dan ook een eeuwige indruk na op bezoekers.

In het zuidelijke deel van Bolivië strekt de Salar de Uyuni zich dan weer groots uit, een waar natuurfenomeen. De pieken van het gebergte worden er weerspiegeld op de uitgestrekte zoutvlakte, waar zich eveneens ware cactus-eilanden, vulkanen en geïsoleerde rotsgroepen bevinden: echt een surreëel panorama.

© Zuiderhuis.be

Noord- en Zuid-Peru, de condor achterna
De rijkdom van de Peruviaanse geschiedenis wordt pas écht duidelijk door een bezoek aan het archeologische museum van Lima. Het land was de bakermat van diverse beschavingen – waarvan de Inca’s de meest bekende zijn. Arequipa brengt dan weer de aloude koloniale Spaanse atmosfeer teweeg, en in de Colca Canon huizen de enorme condor waar het land zo bekend om staat.

Het Titicacameer wordt tot op vandaag nog steeds aangezien als een heilige plaats door de inheemse bevolking. Cuzco representeert het hart van de Inca cultuur, en je kan er de oudste steden bezichtigen en genieten van de pracht van de architectuur. Hoe dan ook is het hoogtepunt van een rondreis het bezoek aan Machu Picchu, de stad die tot één van de wereldwonderen behoort. En een bezoek maakt ongetwijfeld duidelijk waarom!

Een reis doorheen Nazca biedt eveneens prachtige uitzichten met als hoogtepunt de Ballestas eilanden. Meer noordelijk kun je het museum Tumbes Reales bezoeken, waar de bekende collectie van Senor de Sipan bewaard wordt, alsook de bekende piramides van Tucume. In Trujilli kun je dan weer Chan Chan bezoeken, alsook de Moche en de Huaca del Sol en de la Luna, twee prachtige piramides die ongetwijfeld een indruk achterlaten.

Ontdek je dit prachtige land liever in groep? Bekijk dan zeker de groepsreizen van Zuiderhuis!


De hoogtepunten van Peru ervaren op een ongedwongen manier.
Uitgelicht
Combineer het mooiste van Zuid-Amerika in een onvergetelijke reis!
Uitgelicht
Ontdek hier het aanbod rondreizen in Peru, individueel of in groep.
Uitgelicht