Heb je nood aan een vakantie in een warm, mediterraans klimaat? Boek dan een vakantie richting Malta, één van de mooiste en meest betaalbare eilanden in de Middellandse zee. Elk jaar bezoeken ruim één miljoen toeristen het eiland, met een goede reden. In dit artikel vind je de belangrijkste redenen om nu meteen een vliegvakantie naar Malta te boeken.

©telegraph.co.uk

Het is er altijd zomer
De Maltese eilanden, die ook wel kortweg ‘Malta’ worden genoemd, zijn een eilandengroep ten zuiden van Sicilië. De zomer in Malta duurt van april tot oktober, de gemiddelde temperatuur bedraagt dan zo’n 26°C. Het eilandje is superklein en daarom makkelijk te voet of met de bus te ontdekken. Als toerist kan je een zogenaamde explorer-buskaart kopen die zeven dag geldig is en je van de ene naar de andere locatie brengt.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De natuur is adembenemend
Ondanks zijn relatief kale en rotsachtige uitzicht, is Malta een prachtig eiland. Er zijn reeds verschillende films en series opgenomen, waaronder de bekende serie Game of Thrones. Kenmerkend voor Malta zijn de vele baaien en stranden die het eiland sieren. Ook beneden het zeeniveau valt er heel wat te beleven. Malta is namelijk één van ‘s werelds mooiste bestemmingen om te leren duiken. Een Blue Lagoon zoals je die in films ziet, neemt je mee naar een prachtige onderwaterwereld. Op de bodem van de Maltese zee liggen zelfs scheepswrakken te wachten om ontdekt te worden.

Malta heeft een rijke culturele geschiedenis
Door zijn strategische ligging is Malta al sinds de oudheid een zeer gewilde regio. Het eiland kon rekenen op heel wat invallen van kolonisten. Dat heeft ook de culturele en de culinaire gewoonten bepaald. Zo zijn er heel wat invloeden van onder andere de Italianen, de Arabieren, de Fransen en de Engelsen. Voor de taal hoef je in ieder geval niet bang te zijn, Engels is namelijk één van de officiële talen op het eiland. Op culinair vlak heeft Malta voor elk wat wils, maar iets dat elke toerist zou moeten proberen, is de befaamde Maltezer aardappel.

©coachholidaynews.com

Het eiland ademt geschiedenis
Naast de natuur en de rotsachtige gebieden, heeft Malta heel wat te bieden voor de cultuurtoerist. Zo is er de imponerende hoofdstad Valletta, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die je als bezoekers gewoon móét gezien hebben. De stad werd gebouwd op een schiereiland om is omringd door forten en andere bezienswaardigheden. Vanop de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn. Verder kan je er een bezoekje brengen aan diverse prehistorische gebouwen, zoals aan de tempels die ouder zijn dan de piramides in Egypte.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

En dan nog…
Adembenemende uitzichten, prachtige stranden, heerlijke maaltijden, luxueuze hotels. Daarnaast is ook het nachtleven op Malta er eentje om u tegen te zeggen. De talloze clubs en loungebars hebben stuk voor stuk een ingebouwd zwembad, waar je heerlijk kan relaxen. Waarop wacht je nog om een vliegvakantie te boeken?