Kaapverdië is de naam van een eilandengroep die aan de westkust van Afrika ligt. Onder de eilandengroep vallen diverse prachtige eilanden, waaronder Sal, Boavista en Fogo. Ga jij op vakantie naar een van deze Kaapverdische eilanden en wil je weten wat je allemaal op jouw vakantiebestemming kunt doen? Lees dan wat de bekendste en populairste highlights van de drie meest toeristische Kaapverdische eilanden zijn, namelijk Sal, Boavista en Fogo.

©kitesurfersblog.com

De bezienswaardigheden van Sal
Sal is het meest toeristische eiland die onder de Kaapverdische eilanden valt. De meeste mensen gaan naar dit eiland voor de prachtige stranden van Sal, maar er zijn nog meer bezienswaardigheden op het vrij kleine eiland te vinden. Denk hierbij aan het oude zeewrak van Pedra de Lume, het gezellige toeristenplaatsje Santa Maria, het azuurblauwe Lagune Buracona en de Carettaschildpadden, die je op de stranden van Sal kunt zien als je geluk hebt. Verder wordt aangeraden om Sal te ontdekken door bootexcursies en auto-excursies te doen, bijvoorbeeld in een stoere 4×4 met gids.

©newmedia.thomson.co.uk

De bezienswaardigheden van Boavista
Op Boavista vind je niet alleen meer dan 55 kilometer aan prachtige stranden, maar zijn ook andere highlights die jouw vakantie op het Kaapverdische eiland gegarandeerd onvergetelijk maken. Denk hierbij aan de hoofdstad Sal Rei, maar ook aan de Ramsar sites. Dit is een moerasgebied waar je vele tropische vogels tegenkomt, die je extra goed kunt zien als je een verrekijker meeneemt. Houd je van dieren, dan zit je op Boavista sowieso goed. De zogeheten Carettaschildpadden komen hier niet alleen het meest voor, maar je kunt zelfs walvissen spotten als je op dit eiland bent. Ga met een speciale walvistour mee en de kans is groot dat je deze prachtige beesten in het water kunt zien. Ook hier neem je een verrekijker mee, zodat je de walvissen nog beter kunt bekijken vanuit de boot.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

De bezienswaardigheden van Fogo
De meeste mensen die naar Fogo gaan voor een ontspannen vliegvakantie in Kaapverdië, doen dit omdat de natuur van dit eiland veruit het mooiste is. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van de Pico de Fogo vulkaan, een prachtige vulkaan die vandaag de dag nog altijd actief is. Je kunt de krater van de vulkaan van dichtbij bekijken door een wandeling naar de top te maken, maar dit mag je nooit zonder gids doen. De wandeling is namelijk niet alleen vrij lang (3 tot 6 uur), maar kan ook gevaarlijk zijn als je niet weet waar je moet lopen.

Een andere aanrader op Fogo is de stad São Filipe. Dit stadje heeft een geweldige sfeer, maar ook leuke pleintjes en diverse leuke cafés met gezellige terrassen. De kleurrijke villa’s in de stad hebben een Portugese sfeer, maar je ziet er ook Afrikaanse invloeden in terug. Al met al een leuk stadje om even rond te lopen of om te verblijven in een hotel als je op Fogo bent.