Menorca wordt door de meeste mensen verward met Mallorca. Het is echter, samen met Ibiza, één van de drie eilanden van de eilandengroep de Balearen. Het is er een stuk rustiger dan op het grote broertje Mallorca, wat het uitermate geschikt maakt voor een vliegvakantie met kinderen. De reis is goed te doen, want je staat in een paar uurtjes op Mahón, de luchthaven van Menorca. Vanaf het vliegveld ben je zo bij je hotel.

© Pexels.com

Kindvriendelijk eiland
Op Menorca vind je een oase van rust. Het is hier heerlijk toeven met kleine kinderen, want de rumoerige feestgangers verblijven op de andere eilanden. Menorca wordt het buggy-eiland genoemd, en je ziet ze werkelijk overal. Je kunt je kinderen ook rustig meenemen naar een restaurant. Er zijn speciale kindermenu’s en er worden heerlijke toetjes geserveerd. Tevens bieden de restaurants genoeg voorzieningen voor kinderen, van kinderstoelen tot speeltuinen. Bovendien zijn de mensen op het eiland heel vriendelijk.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Genieten van de stranden
Menorca beschikt over verschillende stranden. De grootste badplaats van het eiland is Cala ‘n Bosch, en ligt op de zuidwestelijke punt van Menorca. Het heeft kindvriendelijke zandstranden, die geleidelijk in zee aflopen. Het water is er rustig, zodat kinderen hier lekker kunnen spelen. Bij sommige stranden kun je zeilen, surfen, duiken of snorkelen. Behalve mooie stranden heeft Cala ‘n Bosch ook een gezellige haven en een boulevard met diverse restaurants. Een groot voordeel is dat de plaats niet wordt overspoeld door toeristen. Verder kun je op zoek gaan naar de verborgen stranden in de baaien van de zuidkust. Deze stranden zijn het beste per boot te bereiken. Je kunt vertrekken vanuit Cala ‘n Bosch of de twee steden die het eiland telt. Tijdens de tocht geniet je van de prachtige rotskust, de schitterende baaien en de schilderachtige stranden.

De steden
De middeleeuwse havenstad Ciutadella biedt mooie winkels, een prachtig plein met een gezellig terras en een leuke speeltuin. Mahón is de hoofdstad van Menorca, en ligt aan de oostelijke kant van het eiland. Ook deze stad ademt een middeleeuwse sfeer met de prachtige oude stadspoort. Daarnaast heeft het een groot plein, leuke straatjes en een gezellige haven. Op het Esplanada-plein vind je een leuke speelplaats voor de kinderen.

Huurauto

© commons.wikimedia.org

Je kunt Menorca prima per auto verkennen. Het is redelijk vlak en je kunt bijna niet verdwalen. De enige hoofdweg loopt van Ciutadella naar Mahón, en de zijwegen leiden naar oude bezienswaardigheden, waarvan je er zeker een paar gezien moet hebben. Verder heeft Menorca een schitterende natuur, zoals de fjordachtige kust in het noorden.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Uitjes met kinderen
Op Menorca kun je vanuit je accommodatie diverse leuke uitjes ondernemen. Ga met de kinderen naar een waterpark zoals Aqua Rock bij Cala ’n Bosch of het Aquacenter bij Ciutadella. Aqua Rock heeft tevens een leuke mini-kartbaan. Verder biedt Menorca diverse speelparken, zoals het Hort de Llucaitx Park in het noorden, en een paar dierentuinen. Het meest bijzondere uitje van het eiland is een dolfijnenexcursie vanuit de haven van Cala ’n Bosch.