Boek je een Flight Only vakantie, dan kies je zelf hoeveel bagage je in wil checken in het vliegtuig. Je kunt ervoor kiezen om een vliegticket met ruimbagage te boeken, maar je kunt ook geld besparen door geen bagage in te checken en enkel met handbagage te vliegen. Ga jij binnenkort alleen met handbagage vliegen, maar wil je wel zo veel mogelijk meenemen op vakantie? Gebruik dan de vijf tips in dit artikel om jouw handbagage koffertje op de juiste manier in te pakken.

©cabinmax.com

Tip 1: koop een goede handbagage koffer
Je kunt jouw handbagage in een grote sporttas of weekendtas doen, maar hier kun je altijd minder in kwijt dan in een goede handbagage koffer. Wil je echt zo veel mogelijk meenemen op vakantie, dan koop je een goede handbagage koffer.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tip 2: maak goede kledingcombinaties
Je hoeft niet vijf verschillende broeken of rokken mee te nemen als je jouw kleding op de juiste manier weet te combineren. Houd het liever bij één broek en eventueel een extra kledingstuk als een rok voor dames of lange zwembroek voor mannen en combineer deze kledingstukken met meerdere soorten bovenkleding. Hoe beter je kunt combineren, des te minder je mee hoeft te nemen.

Voor de dames raden wij aan om zo veel mogelijk jurkjes mee te nemen op vakantie. Een jurkje maakt meteen je hele outfit af, aangezien je geen shirt op een jurkje hoeft te dragen zoals je bij een broek of rok wel doet. Neem je veel jurkjes mee, dan hoef je veel minder kledingstukken mee te nemen en houd je meer ruimte over in de koffer.

Tip 3: neem zo min mogelijk toiletartikelen mee
Het is toegestaan om kleine hoeveelheden vloeistoffen te vervoeren, in afzonderlijke flaçons van elk maximum 100ml en een totaal van 1l per persoon, met maximum 1 liter capaciteit per passagier. De flaçons dienen in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak verpakt te zitten. Het is nog beter om gewoon zo min mogelijk toiletartikelen mee te nemen. Neem alleen spullen mee die je in het buitenland niet kunt kopen of die te duur zijn om te kopen, zoals je dure haarverzorgingsproducten of die dure bodylotion. Shampoo, tandenpasta, een tandenborstel en zonnebrand kun je in het buitenland ook kopen.

©eurowings.com

Tip 4: rol je kleding op
Er past veel meer in je koffer als je je kledingstukken oprolt in plaats van opvouwt. Hoe kleiner en strakker je rolt bij het inpakken van de koffer, des te meer je met je mee kunt nemen op vakantie.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Tip 5: maak gebruik van alle ruimte in de koffer
Veel mensen gebruiken alleen het hoofdcompartiment van hun handbagage koffer. Dit is prima, maar in de meeste koffers zitten ook ritsen waar je nog kledingstukken, toiletartikelen en andere spullen achter kunt stoppen. De koffer wordt niet dikker en kan nog steeds goed dicht, maar je kunt wel meer meenemen.