Gratis eten, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch is het mogelijk, zelfs tijdens je zomervakantie in een grote wereldstad als Barcelona. Vroeger was het in Spanje overigens sowieso de gewoonte om gratis tapas te krijgen wanneer je een drankje bestelde. Inmiddels is dat niet meer het geval en moet je gewoon betalen voor deze heerlijke hapjes. Gelukkig is dat lang niet overal zo. Daarom hebben we hieronder de plaatsen verzameld waar deze traditie nog wél steeds in ere wordt gehouden.

Schotel tapas

© Pixabay.com

La Cucine Mandarosso
Een geweldig restaurant waar enkel en alleen met verse ingrediënten wordt gekookt. Dat valt ook direct op wanneer je binnenkomt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de enorme voorraadkast die aan de muur hangt. Hoewel je in Barcelona bent, is dit een typisch Italiaans restaurant. Je kunt er heerlijk en goedkoop eten. Voor ruim tien euro kun je al lunchen inclusief dessert. En je krijgt uiteraard ook een gratis tapa. Dat is echter wel een typisch Italiaans hapje. Deze wordt iedere week op zondagavond gegeven wanneer je een drankje bestelt.

Cassette Bar
Deze bar is een stuk duurder maar staat dan ook ontzettend goed aangeschreven. Mensen komen hier speciaal om cocktails te drinken. Vooral Gin & Tonics zijn waanzinnig populair. Wanneer je een alcoholisch drankje bestelt, krijg je daar altijd een gratis tapa bij. Maar dat mag misschien ook wel aangezien je hier voor een cocktail zo’n tien euro betaalt.

serrano ham

© Pixabay.com

Ambiente del Sur
Toch liever naar een wat goedkoper tentje? Ook dan kun je nog steeds een gratis tapa scoren. Bijvoorbeeld in Ambiente del Sur, een typische Andalusische tent. Hier krijg je geheel volgens traditie een gratis tapa bij ieder biertje dat je bestelt. Vaak zijn dat ook nog eens verschillende tapas. De meeste mensen die heir geweest zijn, zijn erg lovend waarbij vooral de Spaanse omelet vaak wordt genoemd als favoriete tapa.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

La Xula Taperia
Het allerbeste tapbiertje van heel Barcelona en dan krijg je er ook nog eens een gratis tapa bij! Dat klinkt haast ongeloofwaardig toch? Bij La Xula Taperia is het echter wel het geval. Je moet dan trouwens wel een woordje Spaans spreken, anders heb je geen idee wat je bestelt. De kaart is namelijk alleen maar beschikbaar in die taal.

Casa Mayo
Casa Mayo is een gezellige familiebar in de bekende Sants-buurt van Barcelona. Ook hier is het de traditie om tapas weg te geven wanneer je een biertje bestelt. Daarbij krijg je voor ieder biertje dat je bestelt direct ook een gratis tapa. Het is een typisch Spaans barretje met eenvoudig interieur maar waar de gezelligheid verreweg het belangrijkste ingrediënt is van een geslaagde avond.

Daniel Café
Het klinkt wellicht niet als de ideale combinatie: tapas en een Franse bistro. Toch is dat in dit geval juist wel zo. De tapas worden hier echter wel heel ruim genomen. Er worden tal van hapjes geserveerd wanneer je iets te drinken bestelt. Wat dacht je bijvoorbeeld van ansjovispaté of toast met ham en kaas?


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Pappa e Citti
Een hele kleine bar maar voornamelijk bij de lokale bewoners ontzettend geliefd. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar waardoor het wellicht verstandig is om vooraf een plaatsje te boeken. Je vindt in dit restaurant voornamelijk Italiaanse gerechten. Wanneer je hier echter tussen 18.00 uur en 21.00 uur een drankje bestelt, krijg je daar altijd een gratis tapa bij.