Ieder jaar opnieuw gaan er duizenden Belgen op wintersport. Daarbij is Oostenrijk zonder twijfel één van de meest populaire bestemmingen. Er zijn gigantisch veel verschillende wintersportgebieden te vinden in dit land en bovendien zijn alle faciliteiten aanwezig voor een complete skivakantie. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Oostenrijk ook in de zomer een prachtig land is. Je kunt hier niet alleen in de winter terecht voor een mooie vakantie, ook in de zomer is het een geweldige bestemming. Verrassend mooi en vaak ook nog eens heerlijk weer!

Oostenrijk

© Pixabay.com

Veelzijdig land
Oostenrijk heeft vele gezichten. Juist daarom is het wellicht de ideale vakantiebestemming voor de zomer. Allereerst is er natuurlijk prachtige natuur in de Oostenrijk te vinden. De uitgestrekte Alpen zien er in de zomer weer totaal anders uit en je kunt er prachtig door de natuur wandelen. Alles groeit en bloeit en natuurlijk zijn er tal van uitgezette wandelroutes zodat je op een veilige en verantwoorde manier de mooiste tochten kunt maken. Het is zelfs mogelijk om tochten van meerdere dagen te maken, waarbij je in de bergen in een trekkershutje kunt overnachten. Kan het nog avontuurlijker?

Volop waterplezier
In de zomer is het natuurlijk een stuk warmer, ook in Oostenrijk. Hoewel je niet zoals in Spanje of Zuid-Frankrijk een garantie hebt op goed weer, zijn de zomers meestal prima in Oostenrijk. In dat geval maakt wat waterpret de vakantie natuurlijk nog vele malen leuker. Er zijn in het land heel veel verschillende Alpenmeren te vinden. Er is op en rondom deze meren volop recreatie en natuurlijk kun je er heerlijk zwemmen. Frisser en koeler water bestaat haast niet aangezien het rechtstreeks uit de bergen komt. Is het een dagje minder weer maar wil je toch zwemmen of zijn de kinderen op zoek naar waterpret? In dat geval kun je altijd nog één van de vele aquaparken in het land bezoeken.

Bergmeer Oostenrijk

© Pixabay.com

Sport en cultuur
Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden in Oostenrijk. Je kunt bijvoorbeeld heel veel verschillende sporten beoefenen. Denk daarbij niet alleen aan bergbeklimmen, maar ook andere uitdagende sporten zoals kanoën, canyoning en abseilen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hetzelfde geldt min of meer voor de cultuurliefhebbers. In het land is volop cultuur te vinden en dat is zeker niet alleen maar in de grote steden het geval. Er wordt in de zomer bijvoorbeeld ook een grootschalig cultuurfestival voor kinderen georganiseerd in het hele land.

Het wegenvignet
Wanneer je naar Oostenrijk gaat, is het noodzakelijk om een vignet te bestellen voor je auto. Anders mag je je namelijk niet op de weg begeven in dit land. Het is verstandig om dit vignet vooraf al te regelen. Gelukkig kun je eenvoudig via Vignetoostenrijk.be het vignet Oostenrijk bestellen. Het aanvragen kost nog geen minuut en zodra je betaald hebt, krijg je het vignet direct in je bezit. Een stuk eenvoudiger en vaak ook goedkoper dan wanneer je ervoor kiest om het vignet pas vlak bij de Oostenrijkse grens langs de snelweg te kopen.