Voor een mooie zomervakantie met zongarantie trekken de meeste Belgen nog steeds richting Zuid-Europa. Wil je eens een keer wat anders proberen en toch 100% garantie op de zon ervaren, dan kun je ook naar Oost-Europa trekken. Bulgarije is momenteel een vakantieland in opkomst en steeds meer Belgen weten de weg naar Bulgarije te vinden. Bulgarije ligt namelijk aan de Zwarte Zee en in de zomermaanden doen de temperaturen daar niet onder voor gebieden als Spanje en Portugal. Hier maakt Bulgarije dan ook handig gebruik van en bouwt in razend tempo prachtige kuststeden met veel hotels, zodat je altijd wel een accommodatie kunt vinden voor een heerlijke zomervakantie. Een van die kuststeden die steeds meer toeristen ontdekken is Varna.

Bulgarije

© commons.wikimedia.org

Varna

Varna behoort tot de belangrijkste havenstad van Bulgarije. Dit komt omdat het direct gelegen is aan de Zwarte Zee. Tezamen met steden als Sunny Beach is Varna onderdeel van de Bulgaarse Rivièra. Een reeks badplaatsen dat vooral zomers door steeds meer toeristen wordt ontdekt voor een heerlijke zonvakantie. Ook bij Varna ligt de Goudkust, de goudgele stranden met het blauwe water van de Zwarte Zee, waar het goed toeven is voor ontspannen vakanties. Nu staat Varna niet heel bekend als badplaats. Deze zijn rondom Varna al genoeg te vinden, dus daardoor kan Varna uitstekend dienen als een afwisseling, waarbij je de oude cultuur kunt ontdekken. De stad heeft ruim 345.000 inwoners en is qua grootte de derde stad van Bulgarije. Ook heeft de stad een luchthaven, waar veel toeristen landen voor hun vakantie aan deze Bulgaarse Goudkust.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wat is er te ontdekken in Varna

Wanneer je een accommodatie in Varna hebt, kun je van daaruit uitstekend naar de stranden gaan, maar je kunt je ook dagenlang in Varna vermaken. Varna is een historische stad en is het centrum van Bulgarije als het gaat om theater en architectuur. Er is dus vooral veel cultuur op te snuiven in de stad.

Plaza de la Independencia
Dit is een enorm voetgangersgebied in het centrum van de stad. Je kunt hier dus ongestoord rondstruinen, zonder dat je door gemotoriseerde voertuigen lastig gevallen wordt. Wanneer je het plein betreed dan staan daar twee belangrijke gebouwen: Het operahuis en het Varna drama theater. Interessant is de kleine markt op het plein, waar traditionele sieraden en zelfgemaakte schilderijen worden verkocht. Een ideale plek om een leuk souvenir te vinden.

Bulgarije

© Flickr.com

Kathedralen en kerken
Ruim 83% van de bevolking van Varna is lid van de Bulgaars-Otrhodoxe kerk. Geen wonder dat je vele kathedralen en kerken in de stad vindt. Dit zijn vaak prachtige kerken aan zowel de binnen- als de buitenkant, met prachtige koepels. Als je een liefhebber bent om oude kathedralen te bezoeken, dan is Varna een stad voor jou.

Stenen bos
In de omgeving van Varna kun je het stenen bos bezoeken. Dit zijn grote stenen kolommen die op natuurlijke wijze ontstaan zijn. Je zult werkelijk verbaasd zijn om dit natuurfenomeen te mogen aanschouwen, want het vormt een zeer bijzonder landschap.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Natuurreservaat Longosa
In dit natuurreservaat aan de rand van Varna, kun je zowel met een Jeep ontdekken, als op een boot over de rivier die door het gebied loopt. Ook is dit een prachtig gebied voor de wandelliefhebbers. Je vind hier een bijzonder aanbod aan zeldzame flora en fauna.