Italië is ongekend populair onder Vlaamse vakantiegangers. Het weer, de cultuur en natuurlijk het Italiaanse eten zorgen ervoor dat het land een vakantieland bij uitstek is. Er zijn dan ook veel gebieden in Italië die een vakantie waard zijn. Een van de populaire gebieden is het Italiaanse eiland Sicilië. Sicilië is een prachtig eiland dat zeer geschikt is om zelfstandig te ontdekken. Ga daarom dit eiland ook eens verkennen. Je kiest zelf het aantal dagen van je vakantie van 5 dagen tot 14 dagen en je verblijft in een prachtig hotel op basis van halfpension of enkel met ontbijt. Om het eiland te ontdekken, regel je best ook nog een huurauto.

Sicilië

© Pixabay.com

Het eiland Sicilië

Groene landschappen, witte stranden en een prachtige, blauwe zee. Dit is waar Sicilië om bekend staat. Als je een natuurliefhebber bent, kom je op Sicilië zeker aan je trekken. En niet alleen het mooie natuurschoon kom je er tegen, ook de ruwe natuur van de oude vulkaan de Etna. Je krijg dan ook de mogelijkheid om met een jeep naar het vulkaangebied te trekken. Sicilië kent al een lange historie. Deze historie kent vele overheersingen door bijvoorbeeld de oude Grieken, Arabieren, Byzantijnen, de Normandiërs en de Spanjaarden. Vanaf het einde van de 19e eeuw werd Sicilië onderdeel van Italië, maar bleef Sicilië toch een vorm van autonomie houden. Het eiland is het grootste eiland in de Middellandse Zee met een kustlijn van ruim 1000 kilometer. Sicilië kent een Middellands Zeeklimaat, waardoor de zomers warm zijn en de winters vrij mild. Hierdoor is het eiland het gehele jaar te bezoeken.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Hotel La Terra dei Sogni

Het hotel ligt in het oosten van Sicilië in een prachtige natuurrijke omgeving. Vanaf het balkon van je hotelkamer heb je een schitterend uitzicht op de groene boomtoppen, het glooiende landschap en de vulkaan de Etna. Verblijf je in halfpension, dan kun je in het restaurant van het hotel ‘s avonds genieten van echte lokale Italiaanse en Siciliaanse gerechten en je krijgt ook nog eens een fles rode Siciliaanse wijn cadeau. Als je je huurauto een keer een dagje wilt laten staan, dan kun je ook fietsen huren. Zo kun je ook al fietsend van de prachtige natuur genieten. Ook een idee is de prachtige bloementuin in de buurt van het hotel. Is het warm weer en heb je geen zin om erop uit te trekken, dan is dit ook geen probleem. Je kunt je dan vermaken aan het buitenzwembad dat het gehele jaar is geopend.

Sicilië

© Pixabay.com

Hotelkamers

Je hebt een keuze uit de standaardkamer of een superiorkamer. De faciliteiten op beide kamers zijn dezelfde, alleen de superiorkamer is wat groter. De kamers hebben een badkamer met een douche, toilet en haardroger en elke kamer heeft een balkon, waardoor je uitzicht hebt op de Etna, het zwembad van het hotel of op de Ionische Zee. Verder is er een minibar, een televisie, een kluisje en airconditioning op de kamer aanwezig en mag je gratis gebruik maken van de wifi.