Het Balatonmeer in Hongarije is het grootste meer van Midden-Europa. Het meer is langwerpig gevormd en is 79 kilometer lang. Op zijn breedst liggen de beide zijdes 15 kilometer van elkaar. Het diepste punt in het meer is 12 meter, maar de gemiddelde diepte van het meer is drie meter. Dit zorgt ervoor dat het water, vooral in de zomerperiode, relatief warm is. Het Balatonmeer behoort mede hierdoor tot één van de belangrijkste toeristenattracties van Hongarije. Diederik Reizen biedt je de mogelijkheid om het Balatonmeer en de omgeving te ontdekken tijdens een 9-daagse groepsrondreis. Hoe ziet een reis naar het Balatonmeer eruit?

Balatonmeer
© Diederikreizen.be

Dag 1 & 2
Met een luxe autocar van Diederik Reizen, die voorzien is van alle luxe reis je vanaf Antwerpen richting Duitsland. Onderweg krijg je een lunch en ‘s avonds overnacht je in een hotel in Passau. Op de tweede dag rijd je na het ontbijt verder door Oostenrijk en Hongarije en kom je uiteindelijk aan in Siófok waar je met de groep tijdens je vakantie verblijft.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Dag 3
In de ochtend krijg je alle tijd om de omgeving van het hotel te verkennen. In de middag vertrek je naar de stad Veszprém op zo’n 15 kilometer afstand van het Balatonmeer, dat bekend staat als burchtstad. Hier bezoek je onder andere het Vrijheidsplein met daar het oude raadhuis in barokstijl. Vervolgens loop je onder de beroemde burchtpoort door en bezoek je het bisschoppelijk paleis, ook geheel in barokstijl. Hier in de 13de-eeuwse kapel bekijk je bijzondere fresco’s om vervolgens weer naar het hotel te rijden.

Dag 4
Vandaag staat in het teken van de stad Gyor. Gyor heeft een enorm aantal historische gebouwen en monumenten. Hier is genoeg te zien, zoals de kathedraal uit de 11e eeuw en de bisschoppelijke burcht. Voor de lunch bezoek je een plaatselijk restaurant. Daarna is een bezoek gepland aan Pannonhalma, een Benedictijns klooster dat meer dan 1.000 jaar oud is. 

Dag 5
Natuurlijk mag de Hongaarse hoofdstad Boedapest niet ontbreken en daar staat vandaag een bezoekje naar gepland. Het wordt een drukke dag, want er is veel te zien. Het koninklijk paleis, de Matthiaskerk, maar ook het vissersbastion. Uiteraard wandel je ook de Gellersheuvel op waar je een prachtig uitzicht op de stad hebt en de scheiding van de stad kunt bekijken tussen Boeda en Pest, waar de Donau tussendoor stroomt. Boedapest heeft verder enkele grote shoppinglanen die je ook bezoekt, evenals het parlement en het Nationaal Museum.

Kecskemet
© Pixabay.com

Dag 6
Vandaag staat de Hongaarse natuur op het programma en bezoek je de beroemde poesta. Dit is een grassteppe. Onderweg hier naartoe bezoek je de stad Kecskemét. De stad staat bekend om de fruitteelt en de abrikozencognac. Ook heeft de stad veel gebouwen in Jugendstil. Na de poesta breng je nog een bezoek aan een wervelende paardenshow om vervolgens weer naar het hotel terug te rijden.

Dag 7
Vandaag bezoek je onder andere het schiereiland Tihany dat geheel tot beschermd natuurgebied is aangewezen. Daarna reis je naar de oudste stad van Hongarije: Székesfehérvar. Hier bezoek je het Zichy paleis, de Stefanuskathedraal, het bisschoppelijk paleis en de ruïnetuin. 


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Dag 8
Je rijdt vandaag naar de stad Herend, die wereldberoemd is om haar porselein. Hier bezoek je het museum dat volledig aan de geschiedenis van het porselein is gewijd. Na een hele dag in Herend rijd je terug naar het hotel voor de laatste overnachting.

Dag 9
Via Duitsland rijd je weer terug naar België en kun je terugkijken op een geslaagde en vooral ook leerzame reis naar Hongarije en de omgeving van het Balatonmeer