Prachtige architectuur, uitgestrekte wijngaarden en knusse dorpjes: dat is de Costa Barcelona in een notendop. Tijdens deze 8-daagse rondreis van Diederik Reizen bezoekt u de highlights van het bedrijvige Barcelona, zoals Camp Nou en de Ramblas. Vervolgens liggen mooie dorpen als Vic, met zijn middeleeuwse sfeer, op de route. Ook is er ruim de tijd om te genieten van de adembenemende natuur die de Costa Barcelona te bieden heeft, bijvoorbeeld in het Montseny natuurpark, dat bekend staat om de bijzondere gebergtes.

Costa Barcelona
© Diederikreizen.be

Dag 1 en 2: Barcelona & Vic

Na uw rechtstreekse vlucht vanaf Brussel, maakt u met de autocar direct een ritje langs de hoogtepunten van Barcelona, zoals Plaça d’Espanya en het Olympisch Dorp. Tot slot is er tijd voor een ontspannen wandeling over de Ramblas, vanaf Plaça Cataluñya naar de haven.

Op dag 2 vertrekken we na het ontbijt richting Vic, een middeleeuws bisschopsstadje dat uit een mozaïek van verschillende bouwstijlen bestaat. Zo vindt u op Plaça Major gebouwen in gotische, barokke, romaanse én modernistische stijl.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Dag 3 en 4: Sitges en Montserrat

Op de derde dag rijden we naar Sitges, een mondaine badplaats met een gezellige boulevard en een knus historisch centrum. De omgeving van Sitges wordt gevormd door eindeloze wijngaarden, waar de beste wijnen van Spanje worden gemaakt. We nemen de proef op de som en testen zelf de heerlijke wijnen in een traditionele bodega.

Een uitstapje naar de bedevaartsplaats Montserrat is een prettige onderbreking van het drukke Barcelona en Sitges. Veel inwoners bezoeken Montserrat om tot rust en bezinning te komen. De route naar dit door bergen ingeklemde dorpje is erg mooi. Onderweg komen we langs een aantal Cisterziënser kloosters, waar we af en toe stoppen om een kijkje te nemen.

Spanje
© Pixabay.com

Dag 5 en 6: Pineda de Mar & Terrassa

Dag 5 beginnen we in de badplaats Pineda de Mar, waar we een Romeins aquaduct uit de 2e eeuw gaan bezichtigen. Ook bezoeken we de indrukwekkende ruïnes van het Castell de Montpalau. Daarna vervolgen we de route naar Mataró, een gemoedelijk kustdorpje met een heerlijk strand en sfeervolle haven.

We vertrekken op dag 6 richting Terrassa, een historisch dorpje waar de Romeinse invloeden nog goed zichtbaar zijn. Zo vindt u er indrukwekkende fresco’s en bijzondere gebouwen. Vervolgens genieten we van een traditioneel optreden van ‘castellers’. Castellers maken menselijke piramides tijdens grote feesten. Elke regio in Spanje beschikt wel over een groep castellers die optredens geven. Inmiddels staat deze oude gewoonte op de UNESCO-werelderfgoedlijst.


Dagreizen, wereldreizen, groepsreizen, skivakanties, kerstmarkten, ... Bekijk het aanbod.
Promo
Onvergetelijke meerdaagse rondreizen, eventueel gecombineerd met een vlucht.
Promo
Jong en modern wagenpark, maximaal milieuvriendelijk, comfortabel en luxueus.
Promo

Dag 7 en 8: Santa Susanna, Montseny natuurpark & Barcelona

’s Ochtends heeft u wat vrije tijd om Santa Susanna te ontdekken. Ga bijvoorbeeld lekker luieren op het strand of speur in de winkeltjes naar leuke souvenirs. Vervolgens rijden we naar het Montseny natuurpark, dat door UNESCO is uitgeroepen tot biosfeerrreservaat. We rijden langs idyllische (kleine) watervallen en prachtige groene wouden.

De laatste dag bezoeken we de oude stad van Barcelona en bezichtigen we onder andere de imposante kathedraal. Vervolgens struinen we door het doolhof van smalle steegjes in de Barri Gotic, een oude wijk met een gemoedelijke sfeer. Aan het einde van de middag verkennen we de oude haven en de naastgelegen wijk Barceloneta.

Inbegrepen:
– Retourvlucht Brussel – Barcelona
– Reis ter plaatse in luxueuze autocar (o.a. met airco, toilet, bar en dvd- speler)
– Verblijf in tweepersoonskamer, o.b.v. half pension
– BTW en garantiefonds, luchthaventaksen