Vind jij het heerlijk om te fietsen? Heb je dan al eens nagedacht over een fietsvakantie? Een fietsvakantie is een combinatie tussen een ontspannende vakantie en en actieve vakantie en stelt je in staat om eens van de gebaande paden af te wijken. Zo kom je met je fiets op plekken die je tijdens een vakantie anders niet zou tegenkomen. Daarnaast geeft fietsen niet alleen een gevoel van vrijheid, je hebt ook daadwerkelijk alle vrijheid. En waar je in Europa ook naartoe gaat, er zijn enorm veel mogelijkheden voor een fietsvakantie. Pharos Reizen biedt een keur aan landen aan voor de perfecte fietsvakantie.

Fietsvakantie
© Pharos Reizen

De voordelen van een fietsvakantie

Een fietsvakantie is een relatief goedkope vakantie. Je hoeft geen dure tickets te boeken naar verre landen, of liters benzine te tanken om op je eindbestemming te komen, want de mooiste fietsroutes vind je in omringende landen. Mocht je pech krijgen met de fiets, dan vallen de reparatiekosten flink mee.
Geen saaie snelwegen met de auto, maar afwisselende landschappen, dorpen, steden, bossen en prachtige uitzichten. Met de fiets kom je op plekken die je met auto en al helemaal met het vliegtuig niet tegenkomt.
Fietsen is enorm gezond voor het lichaam. Ongemerkt ben je dus heel gezond bezig. Je hoeft je daarvoor niet eens heel actief in te spannen, want ook met rustig fietsen krijg je al voldoende beweging.
Op een fietsvakantie heb je geen stress. Je hoeft niet in de file te staan of te panikeren of je het vliegtuig op tijd zult halen. Daarnaast hoef je ook niet met zware koffers te sleuren.
Je bepaalt zelf hoe je je fietsvakantie invult. Wil je al vanuit huis vertrekken met de fiets of neem je je fiets mee met de auto? De keuze is aan jou.


Autovakanties in heel Europa!
Ontdek de meest inspirerende bestemmingen!
Promo
Boek de mooiste fietsvakantie, rondreis of skivakantie met 2 of met het hele gezin.
Promo
All inclusive vakanties of de mooiste campings in Europa. Altijd een topvakantie!
Promo

Een fietsvakantie in Duitsland

Duitsland is een ideaal land om te fietsen. Het biedt een afwisselend landschap, waardoor je het ene moment fietst door leuke oude Duitse steden en het andere moment door glooiende landschappen. De Donauradweg behoort tot één van de bekendste Europese fietsroutes. Deze fietsroute in het Duitse Beieren, voert je langs de rivier de Donau. Onderweg fiets je door allerlei authentieke Duitse dorpjes en steden, zoals Passau en Regensburg. Een Duitse regio in de buurt van België is de Moezelstreek. Dit is een schitterende omgeving, met glooiende landschappen, vergezichten en leuke dorpjes. Pharos Reizen heeft prachtige arrangementen in Duitsland voor een geslaagde fietsvakantie.

© Pharosreizen.be

Een fietsvakantie in Nederland

Buurland Nederland is een fietsland bij uitstek, met als grote voordeel dat je maar weinig hoeft te klimmen, want Nederland is nagenoeg plat. Nederland biedt de fietser veel. Vrijwel alle Nederlandse wegen zijn voorzien van fietspaden, dus je fietst er ook heel veilig. En je hoeft niet altijd naar het drukke Amsterdam. Nederland kent genoeg leuke streken waar je volop kunt fietsen, zoals een fietstocht langs de Friese Elfsteden, door het Westland tussen de tulpenbollen en de molens, of door de Twentse bossen in het oosten van Nederland.


Autovakanties in heel Europa!
Ontdek de meest inspirerende bestemmingen!
Promo
Boek de mooiste fietsvakantie, rondreis of skivakantie met 2 of met het hele gezin.
Promo
All inclusive vakanties of de mooiste campings in Europa. Altijd een topvakantie!
Promo

Ook met de kinderen

Een fietsvakantie is ook een ideale gezinsvakantie. Pharos Reizen heeft verschillende fietsroutes in diverse Europese landen die ook zeer geschikt zijn voor kinderen. Het is de ultieme vakantie om de samenhorigheid te versterken en je kunt gewoon je eigen tijd indelen. Zo bouw je genoeg rustpunten in tijdens de fietstochten met leuke uitstapjes in steden, een picknick in de natuur of een andere sportieve activiteit.