Je zou het wellicht niet direct verwachten, maar als je een echte liefhebber bent van de natuur, is Montenegro een fantastische vakantiebestemming. Ontdek Crna Gora, het land van de zwarte berg. Wandel door het gebied dat lange tijd als het meest ontoegankelijke deel van de Balkan werd gezien en kom in aanraking met de meest bijzondere natuur! Een vliegvakantie naar Montenegro is voor iedere natuurliefhebber een avontuur waar je de rest van je leven over napraat! We zetten in dit artikel de vier mooiste plekken op een rijtje.

©montenegro-holiday.expert

Biogradska Gora
Dit is het allerkleinste nationale park van Montenegro. Het laat in het klein de diversiteit van Montenegro zien: prachtige donkere bergwouden die worden afgewisseld met heldere gletsjermeren. Je vindt er verschillende hoge pieken waaronder die van de Crna Glava met een hoogte van ruim 2100 meter. De kans is groot dat je hier een hazelhoen of een steenarend tegen komt. De meest voorkomende boomsoorten zijn de zilverspar, de es en de beuk.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Vogelparadijs van Skadar
Een liefhebber van vogels? Dan is het huren van een accommodatie in de buurt van dit nationale park zeker een aanrader. Als je vanuit de hoofdstad van Montenegro, Podgorica, naar het zuiden trekt, kom je bij het Skadar meer. Dit meer ligt op de grens met Albanië. Vanuit de hele wereld komen vogelspotters hier naar toe om de meest bijzondere vogels te zien. Als vogelaar hoef je dus niet lang te twijfelen of vliegvakantie naar Montenegro moet boeken. Je kunt een bootje huren en op een eigen houtje op zoek naar verschillende soorten vogels. Bijvoorbeeld de zeer zeldzame kroeskoppelikaan die hier meer dan regelmatig wordt waargenomen. Een beroemd fenomeen in dit gebied zijn de jaarlijkse overstromingen in de winter. Het waterpeil is dan enorm hoog vergeleken met de zomer en door de daaropvolgende overstromingen worden weer tal van vogelsoorten aangetrokken. Het zorgt immers voor een overvloed aan voedsel.

©timetravelturtle.com

Nationaal Park Durmitor
Het is ook zeker aan te raden om vanuit je accommodatie nationaal park Durmitor te bezoeken. Hier kom je spectaculaire landschappen tegen. Indrukwekkende bergtoppen van meer dan 2500 meter en kristalheldere beken die naar grote gletsjermeren stromen vormen het decor van dit indrukwekkende gebied. Door de vallei stroomt de rivier de Tara, die bij uitstek geschikt is om te raften of te kajakken. Er komen in dit gebied ontzetten veel verschillende dieren en planten voor waarvan er 77 alleen hier leven. Ook grote roofdieren zoals de bruine beer en de wolf komen hier voor. De kans dat je die tegen komt is echter zeer klein omdat ze erg schuw zijn. Als je een natuurliefhebber bent, moet je tijdens je vliegvakantie naar Montenegro dit nationaal park echt bezocht hebben.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Lovcen National Park
Dit nationale park vormt de overgang van de mediterrane flora en de Balkan flore. Dat zorgt ervoor dat er ongelooflijk veel verschillende soorten planten te vinden zijn. In totaal kun je hier meer dan 2000 verschillende soorten bloeiden planten vinden. Natuurlijk trekken die planten ook weer bijzondere dieren aan.