In het Midden-Oosten gebeurt eigenlijk altijd wel iets. Toch vind je hier ook landen waar het relatief rustig is en waar je een fantastische vakantie beleeft. Jordanië bijvoorbeeld is een echte aanrader voor de liefhebber van reizen. Geniet van de adembenemende schoonheid van wereldwonder Petra of raak onder de indruk van de bijzondere natuur in het land. Vervelen is er in Jordanië in ieder geval niet bij!

© commons.wikimedia.org

Veelzijdige vakantie
Zoek je een veelzijdige vakantie? Zowel cultuurliefhebbers als mensen die zoeken naar avontuur zijn in Jordanië aan het juiste adres. Maak kennis met de unieke sfeer die hier heerst en ontdek de talloze culturele schatten die dit land herbergt. Natuurlijk bezoek je de woestijn en koel je af in de Rode Zee waar ook nog eens talloze prachtig gekleurde vissen zwemmen. Jordanië is een klein land waardoor je in maximaal twee weken alle bezienswaardigheden kunt bezoeken en het land echt leert kennen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wereldwonder Petra
Verreweg de meest bijzondere én meest bekende bezienswaardigheid van het land. Voor sommige mensen is alleen Petra al meer dan genoeg om hier hun vakantie door te brengen. Je komt via een lange smalle kloof aan bij de enorme tempel, die ‘Treasury van Petra’ heet. De tempel maakt op iedereen indruk. Petra ligt overigens over een enorm uitgestrekt gebied en wanneer je hier rondwandelt begrijp je al snel waarom deze stad tot de wereldwonderen behoort. Ga mee met één van de verschillende wandelingen die men hier organiseert. Vergeet ook zeker niet om Monastery te bezoeken, een bouwwerk dat nog imposanter is dan de Treasury tempel.

Drijven op de Dode Zee

© commons.wikimedia.org

Wanneer je toch vakantie viert in Jordanië kies je natuurlijk ook voor de onvergetelijke ervaring van zwemmen in de Dode Zee. Deze zee beschikt namelijk over zo veel zout in het water, dat je hier drijft. Je dobbert dus op je gemakje in deze zee met een boekje, zonder dat je naar beneden zakt! Een unieke ervaring die je nergens anders ter wereld mee maakt. Dat is echter nog lang niet alles. Maak een bijzondere jeeptocht door de zeer bijzondere Wadi Rum woestijn en bezichtig hier de magische zonsondergang. Overnacht bij de bedoeïenen die in deze woestijn leven en geniet van hun gastvrijheid. Raak daar, midden in de woestijn, onder de indruk van de duizenden sterren.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Veel cultuur en natuur
Geïnteresseerd in historie en cultuur? Jordanië biedt het je allebei. Naast Petra, bezichtig je hier bijvoorbeeld de bijzondere en antieke mozaïeken van Madaba of de overblijfselen van een oude Romeinse stad. Ook op het gebied van natuur kom je volop aan je trekken. Een bezoek aan het Dana National Park moet zeker op het programma staan en je maakt in Jordanië fantastische wandelingen. Voor de liefhebbers van de onderwaterwereld is Aqaba een hotspot. Deze kustplaats aan de Rode Zee behoort tot de beste snorkel en duikplekken op de wereld! Overigens kun je in dit land ook genieten van heerlijke gerechten die bereid worden met verse groenten en authentieke kruiden.