Met de zomervakantie voor de deur worden we allemaal wat vrolijker, losser en hierdoor misschien ook wel wat onoplettender. Dit laatste punt is zeker op reis niet al te handig en dus geven we je graag een aantal tips mee. Zo kun je verhinderen dat je vlak voor of tijdens je vakantie slachtoffer wordt van een beroving. Hierbij is het goed om te letten op je geld, waardevolle spullen, je vervoer en ook je eigen gedrag.

geld in broekzak

© Pixabay.com

1. Op je geld letten
Het is slim om naast je gewone portemonnee ook een soort nep-portemonnee bij je te dragen. Je bergt dan je gewone portemonnee op in je binnenzak of ergens anders waar men er niet snel bij kan. De nep-portemonnee vul je met een beetje geld van mindere waarde. Wanneer deze dan gestolen wordt, ben je slechts een klein beetje geld kwijt. Daarnaast is het handig om wat losse munten of kleine biljetten in je zak te steken. Zo hoef je niet je hele portemonnee te trekken wanneer je iets kleins wilt kopen. Wissel verder ook geen geld op straat. Wil je contant geld afhalen? Doe dit dan overdag en enkel bij grotere banken waar cameratoezicht aanwezig is. Net als thuis pas je hierbij goed op voor verdachte personen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

2. Pas op je tas
Op vakantie dragen we vaak al onze belangrijke spullen in één tas bij ons: paspoort, geld, bankpas en smartphone. Erg handig voor onszelf, maar natuurlijk ook voor dieven. Leg daarom in ieder geval nooit je tas of beurs naast je wanneer je op een terrasje neerstrijkt, maar houdt hem om. Ook kun je je handtas met het hengsel aan je stoel vastbinden of aan je voet vasthaken. Tijdens het wandelen hang je je tas altijd met de sluiting naar jezelf toe. Draag je een rugtas? Hang die op drukke plekken dan over je buik in plaats van je rug.

pick-pockets

© Flickr.com

3. Aanpassen aan de plaatselijke bevolking
Als je op vakantie bent merk je vaak al heel snel op wie de lokale bevolking is en welke mensen toeristen zijn. Zelf ben je eigenlijk net zo herkenbaar als toerist. Je doet er daarom goed aan om onder meer je houding en je kledingstijl wat aan te passen aan de plaatselijke bevolking. Zo voorkom je dat er tussenuit springt en een al te gemakkelijke prooi voor zakkenrollers wordt. Gedraag je onopvallend en draag beslist geen grote camera demonstratief om je nek.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

4. Voor je vertrek
Het is beslist niet prettig, maar het kan voorkomen dat je kort voor je vertrek thuis of op de luchthaven wordt beroofd. Je zal zeker niet de eerste zijn die dit overkomt. Laat daarom thuis je ingepakte bagage niet in het zicht staan. Overweeg desnoods om je meest waardevolle spullen (zoals bijvoorbeeld sieraden) tijdelijk bij familie onder te brengen. Heb je op reis toch bepaalde waardevolle spullen nodig? Laat ze dan zoveel mogelijk in je hotel liggen.