Aan de Rode Zee in het zuiden van Egypte ligt het populaire Marsa Alam. Deze hotspot voor een geslaagde zomervakantie is al enkele jaren één van de toppers van het land. In de jaren ’80 was het voormalige handelsoord Marsa Alam stevig in verval geraakt toen de toeristische industrie de stad ontdekte. De idyllische zee en de vele koraalriffen trokken in een mum van tijd luxe resorts aan en ook de toeristen volgden. Maar wat is er nu eigenlijk te doen in Marsa Alam vanaf je jouw luxueuze accommodatie buiten stapt?

Marsa Alam

© Pixabay.com

Watersport

Marsa Alam is een echte hemel voor watersporters en duikers. Zo vind je in de buurt van de stad El Quseir en Port Ghalib terug waar de koraalriffen onwaarschijnlijk mooi zijn. Er is een overdaad aan goudgele stranden en na 30 jaar toeristische industrie mag ook gezegd worden dat de infrastructuur op punt staat om je het water in te wagen.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Excursies

Marsa Alam is het paradijs voor watersporters, maar echt veel culturele en historische bezienswaardigheden zijn er voor de rest niet. Dat betekent echter niet dat er niets te doen is. Er zijn tal van excursies te boeken richting de trekpleisters van Egypte en de woestijn straalt ook een aantrekkingskracht uit. Let hier wel mee op: Marsa Alam kent een woestijnklimaat waar het vlotjes 45 graden kan worden. Zonnecrème is geen overbodige luxe!

Het Dolphin House

Het Dolphin House is de alternatieve naam voor het Samadai rif en heeft deze naam meegekregen omdat, je kunt het al raden, er veel dolfijnen te spotten zijn. Een bezoekje aan het prachtige azuurblauwe water met de dolfijnen plan je best wel goed in. Er is ter plekke een beperking ingevoerd op het aantal bezoekers bij het rif. Op voorhand even boeken dus!

Samadai Rif

© Wikipedia.org

El Quseir

El Quseir is een oude stad die ooit werd gebouwd als vestigingsstad om de handelsrouters te verdedigen tegen aanvallers en invallers. Niet toevallig zijn ook Napoleon en de Britten hier in latere tijdens langs geweest. Vandaag de dag is vooral het Ottomaanse fort uit de 16de eeuw een trekpleister. Anders gezegd: El Quseir is waar je moet zijn om een streepje historiek in deze regio te ontdekken.

Marsa Abu Dabbab Bay

Marsa Abu Dabbab Bay is de plek om te zijn om zeekoeien tegen het lijf te lopen. Deze baai is dan ook één van de populairste locaties om een strandvakantie in te zetten bij de toeristen. Toch is het ondanks de drukte een bezoekje meer dan waard. Naast de zeekoeien ligt hier ook een klein scheepswrak en zijn er ontelbaar veel zeegrotten.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Wadi El Gamal National Park

Wadi El Gamal National Park is een indrukwekkende natuurpark en mag dan ook niet ontbreken op het programma tijdens een vakantie aan Marsa Alam. Het park opende zijn deuren in 2005 en is vrij uitgestrekt met een oppervlakte van meer dan 5000 vierkante kilometer. Binnen de grenzen van het park vind je lokale fauna en flora en diverse bedreigde diersoorten terug. Vergeet wel niet om een gids in te schakelen tijdens wandelingen. Verdwalen is hier echt geen kunst.