Mallorca is al sinds jaar en dag één van de populairste Europese bestemmingen tijdens en voor een heerlijke zomervakantie. Het grootste eiland van de Balearen biedt dan ook een overdaad aan zon, zee, strand en cultuur. Die cultuur is natuurlijk iets wat de meeste zonnekloppers compleet overslaan, maar dat is op zich jammer. Dit prachtig stukje Spaans erfgoed heeft immers heel wat te bieden voor de toerist die zijn accommodatie verlaten kan voor meer dan enkel het strand. Wat valt er dan zo allemaal te ontdekken?

Cuevas del Drach

© Commons.wikimedia.org

Cuevas del Drach

Cuevas del Drach is misschien wel de absolute topper op het eiland. Ze werden een paar honderd jaar geleden ontdekt en openden in 1896 de deuren voor het publiek. Deze grotten zijn rijk aan stalagmieten en stalactieten in een brede waaier aan vormen en maten. Bijzonder is dat in de Cuevas del Drach één van de grootste ondergrondse meren ter wereld te vinden is. Een boottochtje in de grond? Romantisch wandelen doorheen de prachtige grot? Een absolute aanrader!


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

La Almudaina

Er is een tijd geweest in de geschiedenis van Mallorca dat het eiland bezet werd door de Arabieren. In deze periode werd La Almudaina gebouwd als een Arabisch fort tot het in de 14de eeuw de officiële residentie werd van de koninklijke familie. Het fort werd deels omgebouwd, maar de Arabische invloed en islamitische architectuur zijn nog steeds merkbaar. Het paleis staat dezer dagen open voor het publiek en is een echte must see.

Serra de Tramuntana

Mallorca is één van de vaste stekken voor wielrenners die zich voorbereiden op het seizoen en ook voor wandelaars. Veel heeft te maken met de aangename temperaturen en de aanwezigheid van de Serra de Tramuntana. De Serra de Tramuntana is een prachtige bergketen met een overvloed aan groen en indrukwekkende rotspartijen. Niet voor niets werd dit gebied uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 2011.

Bellver

© Pxhere.com

Het kasteel van Bellver

Nabij de hoofdstad Palma de Mallorca ligt het kasteel van Bellver. Dit bijzonder kasteel valt vooral op door zijn ronde vorm: het is dan ook één van de enige ronde kastelen ter wereld. Het complex werd in de 14de eeuw opgetrokken door koning Jacobus II van Mallorca en diende een tijdje als officiële verblijfplaats van de kroon. Later werd het omgebouwd tot een militaire gevangenis en vandaag de dag is het een historisch museum en een toeristische trekpleister.


Spreekt deze bestemming je aan? Dit is de weg naar een geslaagde zomervakantie!
Promo
Comfortabel overnachten of luxueus genieten? Duik hier in het ruime aanbod accommodaties!
Promo
Reizen tegen voordelige prijzen? Klik hier voor heel wat last minutes en promoties!
Promo

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca en is al bij al een pittoreske en prachtige stad. Het is hier waar je als toerist goed kunt shoppen, maar het is ook hier waar heel wat van de historische bezienswaardigheden staan te blinken. De topper in dit opzicht is de kathedraal van Palma die gebouwd werd tussen de 13de en de 17de eeuw. Opgetrokken in opdracht van Jacobus I van Aragon is deze kathedraal de tweede hoogste gotische kathedraal ter wereld en een must see. Let wel: op zondag blijven de deuren dicht.